У бою незламні, у танці – невтомні: в Хмельницькому відбулась мистецька благодійна акція

 

У Хмельницькому, в сквері  біля кінотеатру ім. Т. Шевченка  влаштували благодійну мистецьку акцію «Незламні». ЇЇ приурочили Міжнародному дню  танцю. Організатор  – управління культури та туризму міської ради та міський Будинок культури. 

«Гопак», «Плескач», «Волинська полька», «Поліські притупи»  –  ці та інші красиві народні танці подоляни не раз дарували глядачам на різних сценах: від українських – до  європейських, за океаном. А в цей день  хореографічні колективи міста   дарували своє мистецтво усім, хто прийшов на головну вулицю міста. Кожен мав можливість пожертвувати кошти  на потреби Збройних Сил. Таким чином народні хореографічні гурти Будинку культури спільно з колективами та виконавцями мистецьких закладів міста продовжили безстрокову акцію на підтримку наших захисників.

«Сьогодні ми віддаємо шану відданості і незламності нашим  героям, –  звернулась ведуча до глядачів на початку концерту під відкритим небом. – Дякуємо за всі перемоги, які вони здобули і ще здобудуть, захищаючи український народ та рідну землю від навали  орків. Сьогодні кожен з вас має чудову нагоду долучитися до допомоги нашим воїнам. На площі волонтери тримають скриньки, у яку  всі бажаючі можуть вкинути  свої гривні: хто скільки  може.»

Завершилась мистецька акція хореографічною композицією «Танець з хусткою». Саме українська хустка є невід’ємною частиною культурної спадщини, національним оберегом та збереженою трпдицією. Хустка невід’ємно асоціюється у кожного з образом матері, яка щоденно молиться за синів-соколів, які нині  стали на захист Вітчизни і всієї нашої нації.

Нагадаємо, з початку російського воєнного вторгнення вулиця Проскурівська  на кількох  локаціях  перетворилась на сцену під відкритим небом, тут ледь не щодня влаштовують мистецькі благодійні акції, в яких беруть участь  і самодіяльні, і професійні виконавці, чимало з яких стали волонтерами.  Напередодні  співачка  Марина Українець  зі своїм колегами, зокрема, KateSoul, Антоном  Вараницею, Славиком Шундером, Іваном Варавою, за підтримки  меценатів,  під час доброчинного концерту  зібрали для ЗСУ  9341 гривень.

Мистецький марафон на Проскурівській триває. Наступний концерт артисти присвячують Дню матері. Зібрані кошти – для наших захисників.

Тетяна Слободянюк.

Back to top button