У дошкільних закладах Хмельницького з 1 квітня розпочнеться зарахування дітей

Відвідування дитячого садка необхідне для повноцінного розвитку малюка, його комунікативних навичок. Навіть під час війни дошкільні заклади працюють, проте з деякими обмеженнями.

З 1 квітня розпочнеться зарахування малят у дитсадки Хмельницької громади. В електронній черзі на тепер перебувають 2449 дітей. Зарахувальний період триватиме до 1 серпня. Цей процес автоматичний. З 1 квітня батькам, які хочуть оформити своє маля у дитсадок і завчасно зареєструвалися, необхідно стежити за зміною в статусі електронної черги. Якщо раніше був статус “прийнято спеціалістом”, то з 1 квітня має бути “допущено до зарахування”.

Начальниця відділу дошкільної освіти департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Наталя Бабій в етері Українського радіо розповіла, що заклади освіти цього року охоплюють всіх дітей. Найбільша кількість заяв на зарахування — у дитсадки №9 “Кобзарик”, №56 “Боровичок” та №29 “Ранкова зірка” на Озерній. У цих закладах більше охочих, ніж місць для зарахування. Але ситуація до серпня може змінюватися. Зарахування проходитиме у кілька етапів. 1 квітня — повноцінний етап для всіх, хто зареєструвався у черзі. Якщо батьки не з’являються у дитсадок з документами, їх заявку анулюють. Статус у черзі стає “відмінено допуск”. З 1 травня знову відкривають електронну чергу. Ті, хто не потрапив у дитсадок у квітні, може це зробити у травні. Крім чергового зарахування, є позачергове. Воно здійснюється комісією. Батьки можуть написати заяву на позачергове зарахування, якщо не встигли записати дитя у дитсадок до 1 вересня або були відсутні в Україні, або нещодавно мешкають у громаді.

У Хмельницькій міській громаді нині працюють 65 закладів дошкільної освіти, 43 — у Хмельницькому, 10 — у сільській місцевості, 6 — перебувають у структурних підрозділах, 6 — приватні. Чотири зачинені через відсутність укриття (три у Хмельницькому, один — у Шаровечці). Але укриття активно будуються і на 1 вересня повинні бути готові.

Жанна Бойчук

Back to top button