У Хмельницькій громаді 14 тисяч нужденних людей отримали продуктові набори

 

Від початку вересня у Хмельницькому міському  територіальному центрі соціального обслуговування продовжують видавати продуктові набори для нужденних людей, а також розпочали додатковий  запис  на отримання такої допомоги за рахунок  бюджету громади.

З початку року на  отримання таких наборів   записалися 21 тисяча мешканців тергромади,  14 тисяч вже отримали. Це  –  громадяни похилого віку та особи з інвалідністю, дохід яких менше 2-х прожиткових мінімумів. До кінця року в закладі планують видати загалом 26 тисяч пакунків.

Історії виживання людей, що  потребують допомоги, схожі: мінімальна пенсія, старість з хворобами і часто – з самотністю.  Пані Галина – одна з таких відвідувачок:  пенсія – 2600 гривень, і половина йде на ліки, бо жінка хворіє часто. Тому  продуктовий набір виручає протягом місяця. а то й на триваліший час, каже пенсіонерка.«Дякувати Богу, що є така підтримка, – каже жінка. –  Я порахувала, то в пайку продуктів більше ніж на півтисячі гривень. Для мене це великі кошти». А ще жінці сподобалося, що отримувати допомогу люди приходять у визначений час, ніхто не томиться в черзі, Працівники ввічливі, все чітко налагоджено.

До центру щодня приходять відвідувачі: одні за  пакунками з харчами, інші – записатися  в чергу на отримання.  «З вересня ми продовжили не лише видачу продуктових наборів, а й запис на отримання наступних, оскільки нам виділили з міського бюджету додаткові кошти, – розповіла заступниця директора Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування Тетяна Вовчемис. – Це 2 мільйони 700 тисяч гривень. Тому плануємо ще додатково записати п’ять  тисяч людей для отримання  цих наборів».

Вартість одного пакунка – понад 500 гривень. У ньому  дві пляшки олії, згущене молоко,  три банки консервів, масло, цукор, борошно, 5 видів круп. Протягом дня працівники терцентру реєструють  майже  300 людей на отримання допомоги. «На початку року склад продуктового набору узгоджує комісія, і протягом року він вважається стандартним», – пояснила Тетяна Вовчемис.

Щоб отримати  таку продуктову допомогу, бажаючим потрібно звернутися в територіальний центр, на Перемоги, 7а, маючи при собі паспорт, і записатися в чергу на отримання. Дата і час, коли потрібно з’явитися за пакунком, вказані в талоні, який видають під час реєстрації. А щоб отримати  продуктовий набір,  потрібно надати паспорт, пенсійне посвідчення та ідентифікаційний код. Щоправда, набір можна отримати лише раз на рік.

Вікторія Катрич

Back to top button