У Хмельницькій громаді організували дитячий табір патріотично-духовного спрямування «Сила нації»

Учасниками таборування стали 97 дітей та 17 дорослих, які активно брали участь у різноманітних майстер-класах та спортивних змаганнях.

Патріотичний рух молоді, який отримав  назву  “Сила Нації”,  презентували в Хмельницькому 28 травня  минулого  року в  Молодіжному центрі, що на Кам’янецькій. Головна мета  –  залучення молоді до заняття спортом та популяризація здорового способу життя. Серед напрямків роботи –  фізкультурно-оздоровчі та спортивні заходи, розвиток різних видів спорту (регбі, флорбол, петанк, фрісбі та інші).Очолила фізкультурно-спортивний рух керуюча справами Хмельницької міськради Юлія Сабій, а ідейником виступив Сергій Щербанюк. Думка про подібний рух в нього з’явилася  після переїзду в Лісові Гринівці. В нього, як батька шести дітей, виникло питання –  чим їх зайняти. У порівнянні з Хмельницьким, в селі не було інфраструктури для дозвілля чи заняття спортом. Це ж саме можна сказати про різноманітні секції. Тому він захотів якось посприяти вирішенню цієї проблеми не лише для своїх дітей, а й в інших громадах.З часом ідея переросла у створення фізкультурно-спортивного руху “Сила Нації”.

І вже 1 серпня минулого року спортивний фестиваль «Сила Нації» провели на стадіоні в Олешині, центральному селі старостинського округу. А нинішнього року фестиваль переріс у справжнє таборування в селі Черепова, яке входить до Олешинського старостату.

«Майже сотня дітей різного віку Олешинського старосту та Хмельницького ОТГ, дітей з багатодітних сімей, дітей воїнів, які боронять нашу Україну, проживали в наметах, харчувалися їжею приготовленою на відкритому вогні. Основне завдання табору –  формування здорового способу життя  та виховання духовних і патріотичних якостей.

 

 

На моє глибоке переконання –  це найважливіші завдання, які необхідно вирішувати суспільству – розповіла староста Олешинського округу Валентина Базилюк. –  Дякую за тісну співпрацю міській раді, зокрема керуючій справами Юлії Сабій, управлінням культури та туризму,  а також освіти та науки  міської ради, нашому духовенству, зокрема протоієрею Різдвомиколаївського храму ПЦУ  отцю Василю Беринді та отцю Андрію Беринді, які проводили з дітьми і  духовні бесіди, і спортивні змагання. Наші таборяни також вдячні   педагогічним колективам Олешинського старостатута керівнику ГО ” Хмельницький центр здорової молоді” Максиму Павлову, ГУ ДСНС в Хмельницькій області, ГУ поліції,  а також всім  меценатам, волонтерам, перевізникам за наданий транспорт».

 

Чи не найбільше вражень у отримали діти від спілкування з воїнами та ветеранами ЗСУ,  які займалися з таборянами  і розповідали дітям про захист нашої Батьківщини, проводили майстер класи з поводженням зі зброєю.

Тетяна РУСАНІВСЬКА.

Back to top button