У Хмельницькій тергромаді священник московського патріархату не впустив прихожан у церкву

Недільну службу на прохання  парафіян Іоанно-Богословської церкви села Черепівка Олешинського старостату провели  на подвір’ї  біля храму протоієреї, священники Олешинської та Іванковецької  громад ПЦУ отці  Василь Беринда та  Богдан Петрів. «Священник УПЦ МП  Андрій Осика не погодився надати ключ від церкви, але  служба відбулася біля церкви, під гарний настрій, та з добрими, побожними намірами, і головне  –  на рідній Українській мові, мові наших пращурів. Громада показала, що вона є обличчям Української нації і сподвижницею   рідної помісної церкви. Службу Божу проводили під хоругвами і під славним стягом України, чим  і показали, що Україна починається з цього святого місця нашої землі. А порожній храм у цей Божий день – на совісті отця Андрія. Бо храми без люду, якими стають церкви ворожого патріархату  –    то є порожнеча, і даремна праця. То є просто є мур між людьми і тими, хто називає себе святими отцями»,  написала на своїй сторінці у Фейсбук  Валентина Базилюк, староста Олешинського округу.

Священник о. Богдан Петрів у проповіді перед вірянами наголосив: «Є церква  від Бога, а є від сатани, тож завжди про це памятаймо. Ми є християни, ми є українці, і ми здобуваємо свою волю, свою незалежність, своє європейське право дуже великою і тяжкою,  і дорогою ціною, маємо дбати,  щоб ця  ціна була не даремна. Коли ми переможемо, коли ми будемо єдині, то й дух наш буде єдиний, церква буде єдина і мова буде українська».

Нагадаємо,  28 травня відбулися збори релігійної громади Свято-Троїцького храму села Черепова та релігійної громади Іоанно-Богословського храму села Черепівка Олешинського старостату Хмельницької міської територіальної громади. Тоді  учасники  одноголосно підтримали перехід з упц мп до помісної Православної Церкви України. Нині триває оформлення відповідних документів для юридичного оформлення переходу церковної громади  до ПЦУ. Про це повідомив голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич.

Тетяна Слободянюк.

 

 

Back to top button