У Хмельницькому автогонщики зібрали 66 тисяч гривень для ЗСУ

Шістдесят шість тисяч гривень вдалось зібрати волонтерам під час вражаючої “Гонки перемоги”, яка відбувалась на Хмельницькому летовищі. Змагання  зібрали понад тисячу автомобілістів  з різних регіонів України. Захід був благодійним: збирали гроші на  автомобілі для ЗСУ. Виручені кошти громадська організація “ФАХО”, ініціатор перегонів,  передала в БФ “Волонтери Поділля”.

–  Ми запропонували платний в’їзд – 50 гривень для всіх учасників перегонів , – розповів Ігор Галкін, представник ГО «ФАХО», депутат Хмельницької міської ради. – І ці кошти ми передали на потреби армії. Попередньо  ми  вже провели  два таких спортивних заходи. Під час першого зібрали майже 62 тисячі гривень, під час другого – 66 тисяч гривень. Частину коштів витратили на гуму для військових автівок, які зараз працюють на фронті. Залишок – 45 тисяч гривень долучать до загальнонародного збору на придбання військових автомобілів.

–  Ми сподіваємося, що цей збір від перегонів буде заключним, аби ми  зараз «закрили» автівками найбільш вразливі  точки на лінії фронту, –  розповів волонтер БФ «Волонтери Поділля» Віталій Підгайчук. – Це габаритні, великі вантажопідйомні автівки, вони багатофункціональні, можуть тягти броньовану техніку, перевозити боєприпаси, особовий склад тощо. Вартість одного авто – майже 15тисяч євро. Для придбання всіх запланованих  автівок  нам потрібно було, за попередніми  підрахунками, зібрати майже 100 тисяч євро.

Новенька  чергова валка  народних автівок вже поїхала на передову. Про це повідомив нещодавно  і міський голова Олександр Симчишин на своїй сторінці у Фейсбуку: «Ще кілька бандеромобілів відправили для наших воїнів. Нагадую, що триває загальнонародний збір на військові вантажівки Рено для наших воїнів! Долучайтеся! Працюємо далі…Слава Україні!»

Акція збору добродійних  коштів  для народних автомобілів триває. Про це нагадує й хмельницький слоган,  з яким  ми нещодавносвяткували 591-у річницю заснування нашого міста: «Богдан Хмельницький на коні, а хлопці із ЗСУ ще ні!». Нагадаємо, кошти можна переказувати на рахунки БФ «Волонтери Поділля», реквізити  якого постійно є у соцмережах.

Тетяна Руса.

Back to top button