У Хмельницькому будують нову водовідвідну систему на одній з найпроблемніших вулиць міста

 

Цю вулицю в місті давно називають хмельницькою  венецією:  кожна потужна злива перетворює її на плавучу дистанцію, яку важко долати і пішоходам, і транспорту. Одна з причин – не спроможність водостоків впоратися з надмірною кількістю води. Вибіркові  ремонти ситуацію  поліпшують лише тимчасово. Саме тому комунальники взялися за капітальний.

–  Там будується нова водовідвідна система, все нове  вкладається: мережі, п’ятисоті труби, будуються дощоприймальні колодязі, ставляться решітки, які будуть збирати воду із Зарічанської, на відрізку від  вулиці Свободи до будинку №7, це спорткомплекс поліції. Будуть відводити поверхневі води з вулиці  у водовідвідний канал, який знаходиться між Зарічанською  та Південним  Бугом, і скидатимуться в річку. Облаштовуються приймальні колодязі, закриті водостоки, це дасть змогу забрати поверхневі води, пришвидшити їх стікання і покращити ситуацію з підтопленням, – розповів  в.о. начальника управління  комунальної інфраструктури  міської ради Василь Кабальський. – Частину нових водостоків на вул. Зарічанській встановили ще минулого року  за кошти з бюджету громади. Торікі використали 2 мільйони 400 тисяч гривень, в цьому році – майже  5 мільйонів.

Нині підрядна організація готує бетонні конструкції та інше обладнання, яке знадобиться для ремонту.  Коли розпочнуться активні роботи, рух транспорту по Зарічанській доведеться частково обмежити.

–  Рух  доведеться перекрити на один тиждень, від вул. Свободи до  вул. Перемоги, –  пояснив  посадовець.

Оновити систему водовідведення на Зарічанській планують до кінця серпня.

Вікторія Катрич.

Back to top button