У Хмельницькому церква будує житло для переселенців

Церква Християн Віри Євангельської, яка з початку війни  разом з усією громадою міста стала форпостом волонтерства, почала будувати для  вимушених переселенців житло. Будинок розташований у Книжківціях і має три поверхи. На двох нижніх зможуть оселитися півсотні переселенців.  На третьому будуть  зала для богослужінь, недільна школа та офісні кімнати. «Ми придбали цей будинок у власника торік влітку. На початку цього  року  почали робити ремонт, планували лише хостел, але тепер там будуть жити переселенці. Коли почалась війна, ми буквально форсуємо  будівництво, щоб уже в квітні люди заселилися. В першу чергу, цінні для нас фахівці: служителі,  менеджери, медики, фахівці в медіасфері, душеопікуни, кризові консультанти, які можуть служити воїнам, переселенцям і душевно зраненим людям.»

Нині на будові разом з сином пастора працює 20 людей, в тому числі переселенці, тобто ті, що й мешкатимуть тут . На завершенні – частина  внутрішніх опоряджувальних робіт. Володимир, кризовий консультант, який тут працює і як спеціаліст з будівництва,  розповідає:  « Я двічі переселенець. Перший раз – з  окупованої частини Донецька. У нас  там син народився в 2014 році. Ми перебрались  до Нової Каховки в Херсонську область. А тепер з дружиною Мариною   і сином  Веніаміном тут». «Люди добираються, як можуть:  і пішки, і виходять на траси, їдуть автостопом,   шукають попутників, тікаючи від російських окупантів, тому прихисток  буде потрібний ще багатьом переселенцям»,   –  додає Марина, музейниця за професією.

«Бог вибрав Україну і наш народ, дав нам Свою силу і благодать, щоб ми зупинили зло і неправду, яке ширить росія», – каже  пастор Микола Мурах.

Тетяна Слободянюк.

 

Back to top button