У Хмельницькому діти влаштували благодійний ярмарок

 

У мікрорайоні Озерна юні волонтери віком від 9 до 11 років  влаштували  благодійний ярмарок. Діти продають смаколики, прикраси, канцтовари  та оригінальні  вироби ручної роботи. За перших чотири дні вдалося вторгувати 10 тисяч гривень. Наступний ярмарок організують на вихідних.

Ініціаторка дитячого благодійного ярмарку – дев’ятирічна Аріна Жаркова. Дівчинка розповіла, що її  надихнула 10-річна киянка  Валерія Рижова,  яка просто неба грала в шахи з перехожими і за місяць зібрала  21 тисячу гривень, які передала  Сергію Притулі на народний «Байрактар».

Арінка вирішила продавати свої прикраси, бо, каже,  різних резинок, заколок для волосся у неї забагато. Чому б не запропонувати на благодійність? А ще разом з мамою почали випікати  фігурне печиво та інші смаколики і красиво їх оформляти, щоб мали привабливий товарний вигляд.  На ярмарок донька з мамою приготували  кекси, дбайливо запаковані поштучно у красиві корзиночки. Ціна одного – 20 гривень. Люди купують охоче, бо також хочуть приєднатися до збору коштів для наших армійців. «Трохи важко було працювати, –  зізнається дівчинка,  але нічого важкого для ЗСУ  немає!»

Серед ярмаркуючи дівчаток – десятирічний волонтер Артем. «Я хочу піти до школи на перше вересня,  і хочу, щоб нас не бомбили, а наша армія нас захищає, тому я їй допомагаю », – розповідає  хлопчик.

Анастасія Дубинюк  плете з бісеру прикраси та сувеніри. Намиста, перстені,  браслети, інші прикраси  – по 10-15 витворів  може виготовляти за день.  Їх і принесла на ярмарок, а родичі та знайомі додали також різні сувеніри та випічку для продажу, то ж вітрина багата на різний асортимент.

Дівчатка та хлопчики за  чотири дні вторгували 10 тисяч гривень. Діти  мріють придбати квадрокоптер вартість  якого майже  сто тисяч гривень. «Збирають кошти не лише наші діти, – розповідає Наталія Жаркова, мама Арінки. – Допомагають і мешканці нашого будинку, а також голови інших ОСББ, за що всім велика вдячність.  Дитячі мрії мають здійснюватись! Все зароблене складають протягом дня у скарбничку-коробочку, а ввечері перераховують кошти. Ви бачили б, скільки азарту, щастя в їхніх очах! Коли в перший день я запропонувала, щоб взяли собі на морозиво хоча б сто гривень, бо ж цілий день стояли за прилавком з сувенірами, вони навідріз відмовились, сказали, що це буде нечесно, бо гроші – на квадрокоптер для наших захисників, і він потрібен більше, ніж морозиво».

Ярмаркують діти  по 7 годин на день. «Хіба з такими українцями ми не переможемо ворога?  Ми не тільки на це сподіваємося, а дуже сильно віримо», – переконалася  одна з дорослих покупчинь, яка завітала на ярмарок і придбала солодощі.

Вікторія Катрич

Back to top button