У Хмельницькому для зручності містян змінили схему руху автобусів на двох нових маршрутах (відео)

Нещодавно  в Хмельницькому  КП «Електротранс» запустило нові автобусні маршрути: №5, який з’єднав мікрорайон Лезневе з центром міста і маршрут №3 сполученням Озерна-Дубово (на вулицю Трипільську (колишня Щедріна). Після моніторингу пасажиропотоків  на цих маршрутах було прийнято рішення щодо зміни схеми  руху автобусів  №3 та №5. Зокрема для зручності  пасажирів маршрут №5 тепер з’єднує мікрорайон Лезневе з речовим ринком, що на Львівському шосе.

А  автобусний маршрут №3, що сполучає Озерну з мікрорайоном Дубове, став кільцевим.

«Було багато прохань від хмельничан щодо транспорту біля обласної лікарні. Змінили маршрут № 3. Тепер в центр можна доїхати за кілька хвилин. Також жителі Лезневого просили продовжити маршрут № 5. Тепер можна ним їздити до речового ринку. Цього місяця, у серпні, на ці маршрути будуть додані автобуси, тому чекати на зупинках потрібно буде недовго. На цих маршрутах у нас працюють сучасні, великогабаритні автобуси», зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Нагадаємо, автопарк КП «Хмельницькелектротранс» поповнився 17-ма  новими автобусами європейського зразака. Салони обладнані системою кліматконтролю та  місцями для інвалідних візків, а підлога пристосована для посадки маломобільних пасажирів.  Вартість одного автобуса  – 2-2,2 мільйона, в залежності від комплектації. Шість автобусів марки “Isuzu” та одинадцять  – “Solaris” курсуватимуть містом  вже наприкінці літа. Частина з них вийде на нові  маршрути, а частина підсилить ті, які вже є. Один з автобусів обслуговуватиме міжміські перевезення та перевозитиме військових. Один вже працює для потреб військових. Ще один передадуть найближчим часом.  А  два великогабаритні автобуси, які місто отримало в якості гуманітарної допомоги з Литви,  вже передані на потреби  ЗСУ.

Євген Ковтун

Back to top button