У Хмельницькому до кінця вересня на маршрути вийдуть 18 нових комунальних автобусів

Раніше ситуація в Хмельницькому мало чим відрізнялася від інших міст, тобто левова частка міського громадського транспорту належала приватним перевізникам. Містяни  скаржилися на низьку якість обслуговування в маршрутках, дискомфорт, аварійний стан, відмови пільговикам, але, скоріш за все, це  зачіпалочиїсь інтереси і ситуація не мінялась. Починаючи з 2016 року, міська влада зробила ставку на тролейбуси, щороку оновлюючи тролейбусний парк КП «Хмельницькелектротранс» новими сучасними машинами, в тому числі і на автономному ходу.  А останнім часом  містом почали курсувати й нові комунальні автобуси. Навесні  на маршрут вийшов великогабаритний автобус, який місту передали  мешканці Кракова.  Дещо раніше місто отримало п’ять комфортабельних автобусів із Литви. Ще 17-ма  автобусами європейського зразка поповнився автопарк КП «Хмельницькелектротранс» влітку. Салони обладнані системою кліматконтролю та  місцями для інвалідних візків, а підлога пристосована для посадки маломобільних пасажирів.  Вартість одного автобуса  – 2-2,2 мільйона, в залежності від комплектації. За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, в планах – придбати ще кілька автобусів марки «Solaris», які виробляють у Польщі.

«Після останніх відвідувань виробника «Solaris» ми вирішили ще додатково закупити 5 одиниць транспорту. Розпочнемо тендерні процедури. До кінця місяця ще частину великогабаритного транспорту, вже наявного, буде введено в ХКП «Електротранс»,  – зазначив посадовець. Відтак до кінця вересня на маршрути міста Хмельницького вийдуть 18 одиниць велико – і середньогабаритного транспорту. Втім  на цьому місто не зупинятиметься і вже до кінця цього року влада Хмельницької тергромади обіцяє випустити на маршрути ще кілька десятків таких автобусів та нові тролейбуси, а частину маршруток  з маршрутів буде знято.

«Ми не задоволені як наразі працюють маршрутки, неодноразово робимо зауваження та моніторимо ситуацію. Зафіксовані факти з’їздів з маршрутів у вечірній час, відключення GPS-навігаторів. Ця ситуація точно буде мати нашу реакцію. Є думки вже наступного тижня розірвати кілька договорів з перевізниками»,  –  зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Євген Ковтун

 

Back to top button