У Хмельницькому добровольчі формування продемонстрували бойовий вишкіл

Добровольчі формування так як і бійці тероборони  підпорядковуються єдиному військовому командуванню, але  на відміну від них  не мають  статус у казарменного положення. Представники цих формувань слідкують за правопорядком на вулицях міста та вразі потреби захищатимуть обласний центр від нападу ворога. Зважаючи, що це цивільні люди, п’ять  місяців поспіль  опановують військову муштру , активно тренуються, вдосконалючи бойову майстерність та набуваючи армійських якостей  на різних локаціях: як у польових умовах, так і максимально наближених до вуличних боїв.

Впродовж тижня  п’ять добровольчих  формувань у польових умовах  змагалися між собою, демонструючи навички  з тактики ведення бою, з розгортання  оборонних позицій та  вогневої підготовки. Такий своєрідний  іспит організували інструктори  новоствореного комунального підприємства «Навчально-тренувальний центр».

За словами міського голови, такий захід потрібен для того, щоб оцінити готовність наших добровольчих формувань до виконання бойових завдань. Адже це  напіввійськова організація, яка є в оперативному підпорядкуванні одного з військових підрозділів,  має армійську структуру: командир відділення – взводу – роти і за потреби  разом з   військовослужбовцями боронитимемо Хмельницький.

«Оцінили готовність наших добровольчих формувань до виконання бойових завдань. Проаналізували сильні і слабкі моменти кожного підрозділу. Тепер, грунтуючись на цьому аналізі, разом з командирами і інструкторами будемо навчатися далі. Наголошу, що абсолютно усі підрозділи показали хороший рівень підготовки. І це не дивно, бо в підрозділах працюють хороші інструктори і керівництво приділяє навчанню велику увагу»,  –  зазначив міський голова Олександр Симчишин.

За словами міського голови, найкращий підрозділ отримав грошову винагороду –   20 тисяч гривень. По 5 тисяч гривень отримали двоє бійців за кращі особисті результати.  А усім учасникам  змагань подарували військові тактичні сорочки.

Незабаром на базі новостаореного комунального підприємства «Навчально-тренувальний центр» будуть організовані  навчання з військової підготовки  для мешканців громади, працівників комунальних підприємств, а розпочнуть цей процес  з вчителів предмету захист України. До слова, місто закупило для шкіл величезну кількість обладнання для занять з цього предмету.

Ольга Сєргєєва

Back to top button