У Хмельницькому Екобус зібрав понад дві тонни батарейок

Як відомо, у Хмельницькому небезпечні відходи приймає Екобус. Графік, за яким він курсує, ми постійно розміщуємо на нашому сайті.

Днями заступник міського голови Микола Ваврищук повідомив громаду про результати роботи Екобуса за дев’ять місяців цього року.

8700 жителів громади принесли свої небезпечні відходи на Екобус від початку 2024 року. Дякую кожному за свідому позицію!”, написав у соцмережах заступник міського голови.

Отож що ж несли хмельничани до Екобуса?

Найбільше батарейок 2381 кг, а ще термометри 611 шт., люмінесцентні та енергозберігаючі лампи 3573 шт., протерміновані медикаменти 634 кг, електричне та електронне обладнання 1072 кг, побутова хімія 451 кг, фарби, клеї, розчинники 631 кг, відпрацьоване мастило 13 л.

Все це буде утилізовано підприємствами, які мають ліцензію на поводження з небезпечними відходами.

До речі, Екобус виїжджає і в школи та дитячі садки міста. Така робота, за словами Миколи Ваврищука, є постійною. Правильному поводженню з відходами треба вчити змалечку.

Якщо ви ще не сортуєте небезпечні відходи, то саме час почати.

Нагадаємо, які небезпечні відходи Екобус приймає на утилізацію. Це батарейки та акумулятори; люмінесцентні лампи; термометри та ртутовмісні матеріали; фарби, клеї, розчинники з тарою; відпрацьовані фільтри; електричне та електронне обладнання; мийні засоби, побутова хімія (з тарою); протерміновані медикаменти. Небезпечні відходи також можна здати в Центрі управління відходами та Гуфі-центрі. Центр управління відходами: просп. Миру, 7 (поблизу міського полігону), навчальний центр поводження з відходами “Гуфі-центр”: вул. Марка Кропивницького, 6а.

Жанна Бойчук

Back to top button