У Хмельницькому капітальних ремонтів доріг не буде – ремонтуватимуть тротуари

Сьогодні на порядку денному більше питань, як прожити з мінімальними втратами для економіки і людей, забезпечуючи ті завдання, які найбільш потрібні місту. Тому, як і торік, капремонтів доріг в Хмельницькій громаді не буде. Так само не буде капремонтів на об’єктах благоустрою, зокрема в парках та скверах. Тим більше, що проведення високозатратних робіт, згідно 590-ої урядової постанови, фінансуватися не будуть. Натомість, щоб утримувати дороги в робочому стані, в місті проводитимуться ямкові ремонти та ремонти струменевим методом.

“Хоча ремонти струменевим методом не дуже зручні для пішоходів, але, як показує досвід, ті дороги, які торік ремонтували саме так, непогано пережили зиму, і критичної ямковості в місті немає”, — зазначив заступник міського голови, директор департаменту інфраструктури міста Василь Новачок. За словами посадовця, цього року місто робить акцент на тротуари. З бюджету на їх ремонт виділено 30 мільйонів гривень. Сума немала, але й тротуарів з незадовільним покриттям і тротуарів, де його взагалі немає, в місті є ще дуже багато. Тендери на виконання робіт вже оголошені. Майже 100 мільйонів гривень із бюджету громади цього року виділяється на ремонт каналізаційних, водопровідних та тепломереж. Це ті роботи, які не дуже видно, каже Василь Новачок, але які проводяться заради безаварійних ситуацій у зимові періоди. “Зокрема, водоканал замінить водопровід на вулиці Проскурівського підпілля, від Кам’янецької в напрямку Плоскої, де дуже часті пориви, також дуже часті пориви на вулиці Степанкова та в районі ресторану “Веселка”. І таких мереж є чимало. Всього щодо великих об’єктів, цього року їх буде 20. Також плануємо придбати техніку, бо з початку великої війни багато техніки комунальних підприємств передано через військомати військовим. Відтак цієї зими було доволі важко. Слава Богу, не було великих снігопадів, тому впоралися”, — зазначив посадовець. За його словами, на окремих ділянках комунальники вже працюють.

Розпочалися планові роботи з утримання пішохідної огорожі в місті. Їх виконує комунальне підприємство з будівництва, ремонту та експлуатації доріг. Огорожі на пішохідних зонах миють, очищають механізованим методом від застарілої фарби, ґрунтують та фарбують у чорно-білий колір, як і передбачено нормами. Наразі роботи завершені на Кам’янецькій, в районі транспортної розв’язки від вулиці Хороброго, та продовжуються вздовж Кам’янецької в напрямку Героїв Маріуполя. Крім того, утримання пішохідної огорожі включає ремонт та заміну пошкоджених або застарілих секцій. Такі роботи проводяться протягом року.

Євген Ковтун

Back to top button