У Хмельницькому містянам зі статусом безробітного платитимуть за плетіння маскувальних сіток

За рішенням виконавчого комітету  Хмельницької міськради містян, які офіційно мають статус безробітного, залучатимуть до   тимчасових робіт, які будуть оплачуватись.

Дві хмельничанки, які зареєстровані в центрі зайнятості, вже працюють в комунальному підприємстві СКЦ «Плоскирів». Робота  не за спеціальністю, але вкрай необхідна: жінки плетуть маскувальні сітки для ЗСУ, за що отримуватимуть мінімальну заробітну плату. За словами інспекторки з кадрів Оксани Козак, підприємство має ще одне вакантне місце, а відтак запрошує містян на роботу. Наступна  локація, де безробітні отримуватимуть зарплату за плетіння маскувальних сіток – кінотеатр Шевченка.

«Згідно рішення виконавчого комітету, організація громадських робіт покладена на службу зайнятості, а також на ряд комунальних закладів Хмельницької міськради. Договори вкладаються переважно на місяць, оскільки виконуватимуть ці роботи особи, які мають статус безробітного. В подальшому  угоди будуть пролонговані», – розповів директор філії Хмельницького обласного центру зайнятості Віталій Бандирський. За його словами безробітних залучатимуть не лише до плетіння маскувальних сіток, а й до ремонтно-відновлювальних робіт, догляду за укриттями, допомоги внутрішньо переміщеним особам та  учасникам  бойових дій, як її потребуватимуть.

Євген Ковтун

 

.

 

Back to top button