У Хмельницькому на маршрути вийде 17 нових великогабаритних автобусів

Автопарк КП «Хмельницькелектротранс» поповнився 17-ма  новими автобусами європейського зразака. Салони обладнані системою кліматконтролю та  місцями для інвалідних візків, а підлога пристосована для посадки маломобільних пасажирів.  Вартість одного автобуса  – 2-2,2 мільйона, в залежності від комплектації.

Шість автобусів марки “Isuzu” та одинадцять  – “Solaris” курсуватимуть містом  вже наприкінці літа. Частина з них вийде на нові  маршрути, а частина підсилить ті, які вже є. До речі, два  з них вже працюють на новому маршруті  №5, який сполучає мікрорайон Лезневе з центральною частиною міста. Які маршрути обслуговуватимуть інші 15 автобусів, ще  визначатимуть.

«Ми будемо переглядати пасажиропотік, щоб на вересень наші пасажири – учні, студенти, працівники – могли вчасно доїжджати гарним, комфортним транспортом за місцем призначення, – зазначив  директор «Електротрансу» Сергій Бобух.

Відомо лише те,  що один з автобусів обслуговуватиме міжміські перевезення та перевозитиме військових. Ще один вже в роботі.

«Один вже працює для потреб військових. Один буде переданий впродовж найближчого місяця. Крім того на понад півтора мільйона  гривень підприємство «Електротранс» цими ж автобусами вже надало послуг нашим  військкоматам  і іншим військовим частинам», –  зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Ще два великогабаритні автобуси, які місто отримало в якості гуманітарної допомоги з Литви,  вже передані на потреби  ЗСУ.

Нагадаємо,  до 2023 року Хмельницький мав намір закупити 131 одиницю пасажирського  транспорту  для потреб міста загальною вартістю 916,5 млн грн. Про це зазначалось  у Програмі розвитку та вдосконалення міського пасажирського транспорту, яку затвердили депутати на   сесії міськради. Згідно з документом, планувалось  придбати 60 низькопольних і 6 на автономному ходу тролейбусів. Їхня орієнтовна вартість  490,5 млн грн. Крім цього, планувалась  закупівля 65 низькопольних автобусів вартістю  426 млн грн. Таким чином місто мало  впроваджувати програму поступової заміни маршруток на великогабаритний транспорт. Втім, повномасштабне вторгнення російських загарбників внесло жорсткі корективи у наше життя і першим питанням порядку денного кожного українця  сьогодні є підтримка ЗСУ на шляху до нашої Перемоги.

Євген Ковтун

Back to top button