У Хмельницькому на підтримку військових структур додатково спрямують 97, 5 мільйона гривень

На черговому засіданні члени виконавчого комітету Хмельницької міськради  внесли зміни до бюджету на 2023 рік.

За словами міського голови Олександра Симчишина,  громада   в черговий раз   має  можливість корегувати  дохідну та видаткову частину. Вдається це завдяки платникам податків, які наповнюють  казну тергромади.  Відтак ключовими,  як і раніше  залишаються видатки на   потреби  військових. Додатково  на підтримку військових структур   буде спрямовано 97,5 млн грн.  З початку 2023 року ця сума складатиме вже понад 135 млн грн.

Ще майже  200 тисяч члени виконкому  передбачили на енергоефективні загоди. Зокрема   на    утеплення конструкцій будівель та заміну вікон   в закладах  освіти, охорони здоров’я, культури, спорту та   житлового фонду. Це  суттєво  зменшить споживання енергії,  осучаснить зовнішній вигляд  будівель та підвищить якість повсякденного перебування для персоналу, учнів та пацієнтів .

Понад 180 мільйонів гривень  члени виконавчого комітету передбачили  й  на  придбання  нової спеціальної комунальної техніки,оскільки  в цьому є нагальна потреба —  з початку повномасштабного вторгнення  значна частина техніки  комунальних підприємств була передана на потреби військових. Зокрема за ці кошти місто планує придбати  10 автобусів для КП «Електротранс» та техніку для ліквідацій аварій тощо.

Передбачили  ресурс у розмірі 72-х мільйонів  на ремонт і придбання медичного обладнання для  усіх міських медзакладів, а також понад 50 мільйонів на   ремонти  в дошкільних закладах і школах  та  на придбання навчального обладнання. 64 мільйони гривень  передбачено на поповнення матеріального  резерву, запасів медикаментів та збільшення резервного фонду.

«Понад 100 млн грн виділили на капітальні ремонти мереж водопостачання та теплопостачання, реконструкцію котелень, каналізаційно-насосних станцій. Як бачите, цього року робимо велику ставку на ремонт тих мереж, від яких залежить міське господарство. Майже  100 млн грн передбачаємо на будівництво та реконструкцію 12 укриттів. 12,5 млн грн виділили на оздоровлення дітей пільгових категорій та 104 млн грн передбачили на підготовку до наступного опалювального сезону. Довиділили кошти на матеріальну допомогу, соціальну підтримку внутрішньо переміщених осіб, малозабезпечених людей. Вперше виділили кошти на підтримку волонтерства та громадських ініціатив — 2,4 млн грн. Додали коштів на природоохоронні заходи, житлово-комунальне господарство, зокрема, ремонти ліфтів. Вчергове погодили акти, які ми формуємо після інвентаризації землі, це нам дає можливість додатково заробляти до міського бюджету. Сьогоднішні акти дадуть у казну додатково 0,5 млн грн. За 1-й квартал 2023р. ця сума перевищить 1 млн грн», — зазначив міський голова Олександр Симчишин .

Традиційно  члени виконкому виділили матеріальну допомогу мешканцям громади.  Цього разу її отримають  понад 160  містян. По 50 тисяч гривень отримають ще дві родини військових, які перебувають у полоні  або пропали безвісти.

Водночас члени виконкому погодили кілька питань, пов’язаних із передачею гуманітарної допомоги для територіальних громад, які звільнені від окупації та проект будівництва мереж індустріального парку.

Євген Ковтун

 

Back to top button