У Хмельницькому на вулиці Зарічанській тимчасово змінено рух громадського та автомобільного транспорту

У зв’язку з виконанням  капітального ремонту водовідної системи на вул. Зарічанській, на ділянці від будинку № 7 до вул. Свободи, з 10 по 20 серпня підрядна організація виконуватиме дорожньо-будівельні роботи, передає пресслужба мерії.

На період виконання робіт буде перекрито рух автомобільного та громадського транспорту цією частиною вулиці і тимчасово змінено схеми руху окремих тролейбусних та автобусних маршрутів.

Як відомо, цю вулицю в місті давно називають хмельницькою  венецією:  кожна потужна злива перетворює її на плавучу дистанцію, яку важко долати і пішоходам, і транспорту. Одна з причин – не спроможність водостоків впоратися з надмірною кількістю води. Вибіркові  ремонти ситуацію  поліпшують лише тимчасово. Саме тому комунальники взялися за капітальний.

«Там будується нова водовідвідна система, все нове  вкладається: мережі, п’ятисоті труби, будуються дощоприймальні колодязі, ставляться решітки, які будуть збирати воду із Зарічанської, на відрізку від  вулиці Свободи до будинку №7, це спорткомплекс поліції. Будуть відводити поверхневі води з вулиці  у водовідвідний канал, який знаходиться між Зарічанською  та Південним  Бугом, і скидатимуться в річку. Облаштовуються приймальні колодязі, закриті водостоки, це дасть змогу забрати поверхневі води, пришвидшити їх стікання і покращити ситуацію з підтопленням, – розповів  в.о. начальника управління  комунальної інфраструктури  міської ради Василь Кабальський. – Частину нових водостоків на вул. Зарічанській встановили ще минулого року  за кошти з бюджету громади. Торікі використали 2 мільйони 400 тисяч гривень, в цьому році – майже  5 мільйонів».

Отож ремонтні роботи зараз у розпалі, що й змушує змінювати рух транспортних потоків. Тимчасові тролейбусні маршрути на цей час  пролягатимуть так:

– тролейбуси маршруту № 17 “Катіонв – Автостанція №1” курсуватимуть від зупинки “Катіон” вулицями Інститутською, Кам’янецькою (через зупинку “Торговельний центр”), далі Подільською, Свободи, Проскурівською, Старокостянтинівським шосе до автостанції №1. У зворотному напрямку рухатимуться від зупинки “Автостанція №1” Старокостянтинівським шосе, вулицями Шевченка, Свободи, Подільською, Кам’янецькою, Інститутською до зупинки “Катіон”.

– № 56 “Гречанив – Автостанція № 1” забезпечуватиметься через вул. Степана Бандери, проспект Миру (кінцева зупинка “Автостанція № 1”);

– № 5 “Міська лікарня  – Автосалон” та № 9 “Ракове  –  Героїв Чорнобиля” не працюватимуть на період виконання ремонтних робіт.

Крім того, за маршрутом № 19 ” Довженка  –  Торговельний центр” планується збільшення кількості тролейбусів протягом усього терміну виконання ремонту водостоків;

– автобуси маршруту № 22 “Катіон – Озерна” курсуватимуть вулицями Подільською, Свободи, Зарічанською далі за маршрутом;

– № 24 сполученням: “Книжківці – Сілістра” забезпечуватиметься через вул. Зарічанську, пров. Степана Бандери, вул. Прибузьку, вул. Свободи, далі за маршрутом;

– № 46 A “вул. Північна – Лезневе” та № 47 “Перший парковий – Катіон” курсуватимуть замість вул. Зарічанської проспектом Миру.

Управління комунальної інфраструктури сподівається на розуміння та просить вибачення за незручності, спричинені виконанням необхідних робіт.

Євген Ковтун.

Back to top button