У Хмельницькому на випадок блекаутів на всіх водонасосних станціях встановили генератори

Для комунального підприємства « Хмельницькводоканал» закупили  ще чотири генератори. Їх встановили на каналізаційних станціях, які ще досі не мали таких приладів.  Відтак підприємство готове подавати воду за відсутності електроенергії.

КП «Хмельницькводоканал» забезпечує безперебійне водопостачання та  відповідає за якість питної води. Вода, яка надходить у мережу з водонасосної станції повністю відповідає державним санітарним нормам. Вона  проходить очищення гіпохлоритом натрію, що значно безпечніше порівняно з хлором. Готуючись до осінньо-зимового періоду, підприємство враховувало ризики ракетних ударів по критичній інфраструктурі. Відтак окрім заміни зношених  мереж водопостачання, водопровідних та каналізаційних колодязів, насосних агрегатів, підприємство в рамках програми  модернізації систем водопостачання та водовідведення  інвестиційної платформи сусідства (NIP) в Україні,  провело  реконструкцію трьох каналізаційних насосних станцій. Усе механічне , технологічне, електричне обладнання та автоматика замінена  на сучасне устаткування з високими техніко-економічними показниками. Це  дозволить економити 1,5 млн грн на рік та продовжить термін експлуатації станцій більш ніж на 20 років.

Водночас  в рамках програми підтримки та розвитку  підприємства на 2023-2027 рр. за кошти бюджету громади водоканал придбав нову  спецтехніку, пересувну електролабораторію та закупив для каналізаційних станцій генератори. Нещодавно  підприємство отримало  ще чотири генератори потужністю від 75 до 135 кВт  для  каналізаційних станцій, які  досі їх не мали. Це дасть змогу забезпечити резервне живлення для роботи  під час надзвичайної ситуації. Їх закупили за кошти  бюджету Хмельницької міської територіальної громади.

Ольга Сєргєєва

 

Back to top button