У Хмельницькому надали матеріальну допомогу родинам, житло яких постраждало від ворожих ракетних ударів

20 сімей, житло яких опинилося в епіцентрі  російських ракетних терактів, отримали від 2 до 40 тисяч гривень  на заміну вікон, дверей та балконних конструкцій, які були зруйновані вибуховою хвилею після ракетного обстрілу Хмельницького. Це ті родини, які самотужки власним ресурсом купували пластикові вікна та склопакети і  встановлювали їх, не чекаючи допомоги благодійників. Загальна сума  матеріальної допомоги, яку виділили людям з міського бюджету становить — майже 500 тис грн. Таке рішення ухвалили члени виконавчого комітету Хмельницької міськради.

В цілому виконавчий комітет на крайньому засіданні розглянув майже 60 питань. Усі  пов’язані із життєзабезпеченням Хмельницької громади.

Традиційно було прийняте рішення щодо надання грошової допомоги дітям- сиротам та дітям позбавлених батьківського піклування:  кожен з 130 дітей цієї категорії щомісячно отримуватиме  800 гривень на так звані кишенькові потреби.

Також традиційно  члени виконкому  ухвалили рішення щодо надання матеріальної допомоги сім’ям полонених. Цього разу її отримають дві родини, а загалом таку допомогу вже отримало 70 сімей.

За рішенням виконкому одноразову адресну допомогу  отримають  також 179 хмельничан. Це родини Героїв, поранені, члени добровольчих формувань та  діти, які потребують лікування. Загальна сума цієї допомоги становитиме 791 тисячу гривень.

13 учасникам російсько-української війн з бюджету громади компенсують 50 відсотків  вартості навчання у вишах. Загалом таку компенсацію отримують понад 100  студентів  щороку.

«Підтримали передачу гуманітарної допомоги низці благодійних фондів та установ з подальшою передачею військовим або населеним пунктам після деокупації. Виділили гуманітарну допомогу на один з наших закладів профтехосвіти, який готує харчування для внутрішньо переміщених осіб», – – зазначив Хмельницький міський голова.

Окрім цього члени виконкому ухвалили інвестиційну Програму на 2023-2027 роки   та   інвестиційну Програму на 2023 рік для комунального підприємства «Хмельницькводоканал», а також ухвалили рішення щодо  збільшення кількості великогабаритного транспорту на різних маршрутах тергромади.Окремі з цих питань будуть винесені  на  сесію Хмельницької міськради.

Євген Ковтун

Back to top button