У Хмельницькому найвразливішим категоріям населення видають безкоштовні продуктові набори

Дві пляшки олії, один кілограм борошна та цукру, два види круп, горох, тушкована свинина, згущене молоко,  печиво та чай. Такий вміст продуктових пакунків малозабезпечені пенсіонери  та люди з інвалідністю, які мешкають  на території Хмельницької тергромади, отримують у міському територіальному центрі соціального обслуговування. За словами  директора  закладу  Дмитра Старцуна, вартість одного пакунку —  майже 600 гривень. Кошти виділяються з міського бюджету.  Станом на 3 березня майже  700 нужденних  людей похилого віку  вже отримали   продуктові набори. Нині працівники центру продовжують видавати продуктову допомогу.

Загалом  планують  розфасувати  продовольчі кошики для 19 тисяч людей, які перебувають на обліку в терцентрі. Кажуть, за потреби    підготують ще додатково 6 тисяч. Проте отримати його можуть пенсіонери, в яких дохід  не перевищує двох прожиткових мінімумів.

«Це якісний за вмістом продуктовий набір  по тих продуктах, яких реально потребують люди  і які дають їм можливість забезпечувати себе  на певний проміжок часу, тому, що  об’єктивно платоспроможність населення падає і особливо це стосується малозабезпечених, людей з інвалідністю,  людей похилого віку, лежачих, одиноких», —  зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Отримати продуктовий набір можна один раз на рік. Звісно, що двох пляшок  олії та й інших продуктів, які входять до проднабору, на рік  не вистачить, але це дає змогу малозабезпеченим людям дещо зекономити власні кошти. Щоправда багато хто з пенсіонерів засмучений  мізерною пенсією попри чималий  стаж роботи. Проте  усі дуже  вдячні, що їм допомагають.

Щоб отримати  безкоштовно продукти харчування потрібно  завчасно зареєструватись  та стати в чергу. З собою необхідно мати паспорт, ідентифікаційний номер та пенсійне посвідчення.  Тим , кому ще немає 65 років, потрібно взяти довідку про доходи, яку видають в  податковій адміністрації.

Нагадаємо, торік Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування видав найвразливішим  категоріям населення 25 тисяч продуктових набрів .

Євген Ковтун

 

Back to top button