У Хмельницькому навчальному закладі висадили Алею Героїв – випускників, які загинули за Україну

Два ряди із 16 вічнозелених дерев стали Алеєю Героїв, яку висадили учні, працівники та гості вищого технічного училища №11 , вшановуючи пам’ять про випускників закладу, які загинули, захищаючи Україну. Подія урочиста і водночас скорботна: адже це кращі з кращих, патріоти, частинка училищної навчального закладу, почесні громадяни Хмельницької громади.

Їх восьмеро, і про багатьох з них знають всі хмельничани. Артем Мазур — учасник Революції Гідності, Герой Небесної Сотні, Дмитро Івах — кіборг, захисник Донецького аеропорту. Віталій Поліщук — спортсмен, громадський активіст, Вадим Ангел — талановитий художник, Вадим Положай –—професійний військовий, Юрій Костюченко — старший сержант, Вячеслав Тхоржевський, Дмитро Безрукий. Усі вони добровольці, які з перших днів широкомасштабного вторгнення відправились на захист Батьківщини у лютому 2022 року.

Деревце в пам’ять про коханого чоловіка, Віталія Поліщука, висадила його дружина Анастасія Ярова. “Дуже важливо, крім вшанування наших героїв, пам’ятати, яку ціну ми платимо щодня за нашу свободу. Маємо жити з гідністю і це буде справжньою пам’яттю про всіх, хто віддав життя за нашу свободу, за наші з вами життя, за вільну Україну”, — сказала вона.

Ми таким чином мотивуємо наших учнів, наших працівників, щоб кожен робив все можливе, аби наблизити нашу Перемогу, — сказав директор “ВПУ №11 міста Хмельницького” Василь Селізар.

Символом цієї весни вже стали Алеї героїв, які хмельничани висаджують у скверах, у людних місцях та на територіях навчальних закладів. Це не просто алеї пам’яті, вдячності і любові, це символ перемоги і продовження життя.

Вікторія Катрич

Back to top button