У Хмельницькому навчають переселенців за програмою ООН і за фінансовою підтримкою Євросоюзу

80 здобувачів освіти отримали сертифікати про проходження 40-денних курсів за кваліфікацією “Швачка” у Хмельницькому професійному ліцеї і працевлаштовані на швейних підприємствах міста. Цей професійно-технічний заклад приєднався до освітнього хабу Хмельниччини, з 23 березня безкоштовно надає послуги з професійної підготовки внутрішньо переміщеним особам та містянам, які втратили роботу через повномасштабне вторгнення.

А з 21 червня здобувачі навчаються робітничим професіям на курсах, організованих у межах міжнародної програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу. За цією програмою виділяються кошти на навчання та покращення матеріально-технічної бази ліцею. Серед курсантів ліцею більшість внутрішньо переміщені особи, які здобувають у Хмельницькому нові, затребувані ринком спеціальності. Швачка — серед таких, адже нині особливо потребує робочих рук швейне виробництво, яке забезпечує, зокрема й потреби ЗСУ.

Навчання проводитиметься за 76 годинною програмою у виробничій майстерні ліцею. По завершенню кваліфікаційна комісія проводитиме атестацію, за результатами котрої слухачі отримують сертифікати про здобуття кваліфікації і будуть працевлаштовані, згідно з програмою ООН.

Вікторія Катрич.

Back to top button