У Хмельницькому новосформованому батальйону протиповітряної оборони передали понад 30 позашляховиків

В  умовах війни автомобілі для військових – річ необхідна. Насамперед, наявність пікапа чи позашляховика забезпечує оперативне пересування між позиціями та пунктами постійної дислокації, транспортування боєприпасів і боєкомплекту. Автомобілем до позицій довозиться гуманітарна допомога  та медикаменти. Аби  бійці мобільних вогневих груп новоствореного підрозділу для боротьби з «шахедами», які незабаром заступлять на чергування, були забезпечені транспортом, їм передали понад 30 потужних позашляховиків.

Усі автівки укомплектовані спеціалізованими кріпленнями, тепловізійними прицілами, турелями, планшетами, зарядними пристроями та іншим необхідним для оборони населення та критичної інфраструктури обладнанням. Гроші на все це збирали органи місцевого самоврядування, волонтери, місцеві підприємці, атомники та благодійники.

«Дуже ефективно і результативно знищують російські шахеди, російські ракети, ну і, щоб вони могли робити це якісно, зі свого боку ми їм постійно підставляємо плече. Ми передаємо автівки – це пікапи високої прохідності для роботи мобільних груп, а також відповідне спорядження – це прожектори, це лазерні указки, це планшети, це тепловізори ну і це зв’язок для того, щоб мобільні групи, насправді, могли працювати в повному озброєнні. Наразі ми чекаємо ще кілька поставок пікапів і відповідного обладнання  і далі будемо допомагати, щоб абсолютно всі мобільні групи були належним чином забезпечені  і озброєні  і дійсно могли збивати все те залізяччя, що летить в українському небі», –  зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Євген Ковтун

Back to top button