У Хмельницькому облаштовують нові зупинки та павільйони для пасажирів на вулиці, якою раніше не ходив громадський транпорт

Нещодавно  в Хмельницькому  КП «Електротранс» запустило новий автобусний маршрут №5, який з’єднав мікрорайон Лезневе з центром міста.  Два низькопідлогові автобуси Isuzu курсують   курсують Вінницьким шосе, вулицями Трудовою, Прибузькою, Свободи, Подільською, Соборною, Староміською, Кам’янецькою, Подільською і в зворотному напрямку.

І якщо  в самому мікрорайоні та на усіх вулицях є  облаштовані зупинки для громадського транспорту, то на Прибузькій їх немає, оскільки цією вулицею  досі  ні  приватні міські маршрутки, ні комунальні автобуси не ходили. Відтак аби гарантувати безпеку усім учасникам руху на цій вулиці, тут мають встановити  9 зупинок громадського транспорту. Саме стільки їх повинно бути за  паспортом цього маршруту. Комунальники  на місцях заплванованих зупинок вже встановили дорожні знаки  та приступили до облаштування самих зупинок і  посадкових майданчиків. Згодом тут встановлять й павільйони з лавками для пасажирів.

На усіх зупинках викладуть тротуарну плитку, а також  відповідно до нових вимог будівельних норм, вони будуть обладнані  тактильними елементами для людей з вадами зору. На проїжджій частині  поруч з зупинками будуть  пішохідні переходи. Виконуватиме роботи КП по будівництву, ремонту та експлуатації доріг.

Євген Ковтун

Back to top button