У Хмельницькому одиноким та маломобільним пенсіонерам доставили понад чотири тонни городини

Весь цей надскладний період із початку війни працівники Хмельницького терцентру соціального обслуговування ні на день не залишали без уваги своїх підопічних. Самовіддано навідують та піклуються про одиноких пенсіонерів, маломобільних людей та людей з інвалідністю.

Традиційно в цю пору допомагають їм заготовити на зиму  й городину. Що саме купувати визначають самі пенсіонери. Відтак, маючи замовлення, центр закупив до пяти тонн різних овочів: картоплю, цибулю, моркву, капусту,буряки та перець.

За словами директора терцентру Дмитра Старцуна, на оптовому ринку городина  значно дешевше, ніж в магазині. Приміром кілограм картоплі коштує 7 гривень, капусти -10 гривень, буряк по 13, але людям похилого віку навіть дістатись  до ринку важко, не те, щоб самотужки привезти велику  кількість овочів додому.

«Було домовлено з одним з підприємців, який працює  на дубівському ринку , щоб він нам поставив городину за оптовими цінами . Відповідно ми зібрали заявки від ниших отримувачів  соціальних послуг , розфасували, переважили і розвезли  овочі по домівках»,  –  каже Дмитро Старцун.

Поки що  таку послугу отримали майже сотня одиноких людей похилого віку. Якщо замовлення надходитимуть ще, терцентр готовий допомогти кожному зі своїх підопічних, аби вони мали запас городини на зиму і  не переплачували, купуючи овочі в магазинах.

Євген Ковтун

 

Back to top button