У Хмельницькому переселенці здобувають нові професії

У Хмельницькому професійному ліцеї понад півсотні вимушених переселенців безкоштовно отримали нову професію. Серед здобувачів професійної освіти найбільше тих, хто втратив попередню роботу і покинув свої міста через воєнну агресію росії.

За цей час, тобто з початку березня, понад 1700 людей подали заяви на працевлаштування в нашому місті, чимало з переселенців вирішили опанувати в Хмельницькому нові професії. Втім через війну й чимало містян втратили роботу і також прагнуть освоїти нові спеціальності, здобути кваліфікації, актуальні на ринку праці в цей час. Таку можливість безкоштовно запропонували професійні заклали освіти міста.

Із 23 березня у Хмельницькому професійному ліцеї розпочали діяти 10-денні курси, їх учасники не лише навчалися, а й проходили практику, щоб після закінчення курсової підготовки отримати свідоцтво державного зразка та можливість працевлаштуватися.

«Частина цих жінок вже не мають куди повернутися, втратили роботу, тому виявили бажання отримати нові навички. Ми запропонували їм здобути кваліфікацію швачки. Почали безкоштовні курси саме з цього профілю, бо маємо надію, що після навчання працевлаштуються, адже Хмельницький має багато швейних підприємств», – розповів директор ліцею Григорій Станіслав.

Протягом двох місяців понад півсотні переселенців вже завершили в ліцеї навчання за професією «Швачка» за 40-годинною програмою, і отримали сертифікат про здобуття часткової кваліфікації.

Зараз триває набір охочих у нову групу, яка розпочне навчання 6 червня цього року. Окрім групи, яка здобуває професію швачки, в навчальному закладі найближчим часом планують розпочати підготовку за новими професіями: кухаря та зварювальника .

Тетяна Руса.

Back to top button