У Хмельницькому під час арт-аукціону зібрали понад 600 тисяч гривень на допомогу ЗСУ

Дитячі малюнки, які тисячами з початку повномасштабної війни наші діти малювали  і відправляли воїнам, які захищають Україну, стали лотами, що «йшли» за 6 тисяч гривень, під час арт-аукціону, який  відбувся в Хмельницькому в рамках благодійного  проєкту   від  хмельницьких жінок у бізнесі – платформи “Womeninbusiness”. Мета  доброчинного заходу – збір коштів на 5 безпілотників та антидронову рушницю  для хмельницьких військових.

«Антидронова рушниця коштує приблизно 7 тисяч гривень, –  розповіла  співорганізаторка благодійного аукціону Мар’яна Овчарук. – Вартість дронів – залежно від їх потужності і потреби у них. Ми працюємо з нашими військовими – є запит, ми його опрацьовуємо».

Серед лотів також – прикраси, картини українських художників, музичні інструменти з автографами військовиків,  серія поштових воєнних марок про «рускій корабль, іді…» з підписом бійця, який служив на острові Зміїний, фронтові трофеї. Старовинний артефакт, якому понад 140 років і який  пережив   три війни – вишита сорочка, шо дісталась від прадіда своєму правнуку. Серед лотів також – оригінальний плакат Нікіта Тітова з автографами воїнів і медиків військового шпиталю. Автори пропонували на аукціон  свої  книги, як поезію, так і прозу.

Серед учасників благодійної акції були і   хмельничани, і гості нашого міста, які також забажали зробити свій внесок в перемогу. «Наша основна справа, чим ми не займалися б, це –   допомога нашим хлопцям, ЗСУ, – розповідає Олена Сисоєва, гостя аукціону. – Мені дуже сподобались лоти від майстринь декоративно-прикладного мистецтва, особливо прикраси». Високо оцінили учасник і  художні полотна, виконані в стилі народного живопису. А марка з підписом бійця, захисника Зміїного, стала  одним з найдорожчих лотів  аукціону.   А найбільше коштів вдалося отримати  за фото українського прапора з підписом Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного – 350 тисяч гривень.

Також у фойє  розгорнули й благодійний ярмарок.  Атрибутика –  переважно великодня: ікони, свічі,  різьблені тарелі з сюжетами на релігійну тематику та  сувеніри ручної роботи:від мотанок  від відомої майстрині Юлії Качан –  до  декоративних свічок і  парфюмерії. Також  тут можна було придбати футболки з пам’ятним написам «Доброго вечора, ми з України» від підприємиці Оксани Орєхової.

Загалом  під час аукціону і ярмаркування вдалося зібрати 632 тисячі гривень.  Але збір коштів, запевнила Мар’яна Орєхова, триватиме й надалі.

Українська платформа «Жінки в бізнесі»(WomeninBusiness) об’єднує підприємниць, представниць жіночих бізнес асоціацій, лідерів, та менторів для розвитку і навчання, генерування нових ідей та реалізації спільних проєктів. Платформа нараховує 10 регіональних представництв, зокрема й хмельницьке.

Вікторія Катрич.

 

Back to top button