У Хмельницькому під час благодійного велопробігу зібрали понад 20 тисяч гривень

Понад 600 хмельничан напередодні Дня Героїв взяли участь у першому міському благодійному велопробігу, присвяченому пам’яті захисників України. За зібрані під час велоакції кошти придбають тепловізор для армійців на передовій.

Із самого ранку 22 травня до кінотеатру Шевченка, звідки стартувала доброчинна акція, вже з’їжджались на велосипедах хмельничани, серед яких — спортсмени, члени міського велоклубу, учні спортивних шкіл. Багато хто був одягнутий у футболки з фотографіями воїнів, які загинули на російсько-українській війні.

Всі охочі могли пожертвувати кошти для бійців. Організатори акції оголосили, що збирають гроші на придбання тепловізора. Обладнання планують купити для підрозділу, в якому служив Віталій Поліщук, відомий велоактивіст, радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури. Віталій був у лавах тероборони з перших днів нападу росії на Україну. Загинув 9 травня.

Пам’ятна акція розпочалась з виконання Гімну України. Також учасники та присутні хвилиною мовчання згадали пам’ять усіх загиблих Героїв України. На заході були присутні родичі та знайомі захисників, які полягли у боях за рідну країну.

Сьогодні ми повинні робити все для наших захисників. Наше завдання — допомагати щодня армії в тилу. І завдяки спільним зусиллям ми переможемо російську орду”, — сказав учасник велопробігу Михайло.

Учасники подолали дистанцію відстанню 10 км. За цей час  вдалося зібрати понад 20 тисяч гривень. Нагадаємо, у цей же день благодійні акції на підтримку ЗСУ відбулися на різних локаціях міста.

Back to top button