У Хмельницькому шістьома автобусами поповнився автопарк КП «Електротранс»

 У Хмельницькому на маршрут вийшов великогабаритний автобус, який місту передали  мешканці Кракова.  Дещо раніше місто отримало п’ять комфортабельних автобусів із Литви.

З перших днів повномасштабного вторгнення Литва і Польща активно допомагають Україні: підтримують  в усіх міжнародних інституціях,  приймають українців, які покидають державу,  втікаючи від бомб та насильства, яке принесла росія у незалежну демократичну країну, надають збройну підтримку та гуманітарну допомогу. Сотні тонн гуманітарного вантажу з перших днів повномасштабної війни  отримує від цих країн й Хмельницький. Це і медикаменти, військова амуніція, засоби зв’язку, продукти тривалого зберігання, реанімобілі  та  інший транспорт, яким поповнився  парк КП  «Електотранс. Це саме ті сусіди,  які не лише словом, а реальними   справами роблять важливий внесок у  нашу перемогу.

П’ять  великогабаритних автобусівХмельницькому передало литовське місто-побратим Шяуляй. Всі поставлені на баланс КП «Електротранс» і використовуються для перевезення військових, евакуації цивільних та для гуманітарних вантажів. Саме цими автобусами вивозили людей із Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших «гарячих» точок. Також  автобуси з Литви перевозили військовослужбовців в межах всієї України й навіть виїжджали на дислокацію за понад тисячу кілометрів і це велика підмога.

Нещодавно мешканці Кракова передали Хмельницькому великогабаритний автобус, який вже курсує на міському маршруті №2, сполучаючи мікрорайони Гречани і Ракове.

«Автобус великий. В ньому на 40 місць, але враховуючи стоячих пасажирів, автобус може одномоментно перевозити вдвічі більше пасажирів. В салоні автобуса встановлені два види валідаторів. Один – для електронних квитків, інший – для банківських карток», – каже заступник міського голови Микола Ваврищук. За словами посадовця, розраховуватись за проїзд можна й готівкою і за допомогою QR-коду.

«На період воєнного стану ми дозволили розраховуватися пасажирам готівкою. Це рішення було прийнято у зв’язку з тим, що багато переселенців  і особливо в перші дні війни їм було складно зорієнтуватися. За необхідності автобус залучатимуть і для потреб військових», – зазначив заступник міського голови. За його словами  КП «Електротранс» практично щодня здійснює багато гуманітарної місії. Це стосується  перевезень і військовослужбовців,  і поранених, і переселенців. Враховуючи, що підприємство частину своєї техніки віддало на фронт, зараз цей автобус суттєво допоможе і в якості автобуса, який буде виходити на маршрути.

Маємо гарних сусідів й з інших країн. Завдяки їхній підтримці Хмельницький тоннами відправляє  гуманітарну допомогу   у міста, які українські військові  звільнили від рашистів, в гарячі точки, на фронт, допомагає переселенцям. У свою чергу власними ж силами, силами доброчинців та волонтерів  місто  забезпечує автомобілями та інженерним транспортом  українське військо. На фронт Хмельницький передав вже  не один десяток автомобілів.

Євген Ковтун

Back to top button