У Хмельницькому поліцейські влаштували інтерактивне дозвілля для дітей

Навчальний рік, що закінчився, був для всіх українців важким і напруженим, особливо для тих сімей, які змушені були покидати рідні домівки та рятуватись від війни. Понад 44 тисячі переселенців тимчасово оселилися в Хмельницькій міській громаді, серед них майже 8 тисяч — діти. Дві тисячі з них школярі. Канікули, які розпочалися, поставили на паузу дитячий відпочинок у літніх заміських таборах, на узбережжях морів. Відпочивати на міському асфальті змушені і юні хмельничани, і їхні ровесники переселенці. Як убезпечити літні канікули для наймолодших наших співвітчизників? Як об’єднати, зблизити дітлахів, які проводять дозвілля в межах міста?

Саме з цією метою хмельницькі патрульні долучилися до акції “Канікули, що нас об’єднують” у міському сквері ім. Шевченка, улюбленому місці розваг юних містян. Головна мета заходу — створення умов для адаптації діток, об’єднання їх у спільному дозвіллі та навчання правилам безпечної поведінки під час літніх канікул.

Організатори акції департамент освіти, науки молоді та спорту Хмельницької міської ради та Хмельницька ОВА. Інспектори організували для малечі локації зі службовим автомобілем та велосипедами патрульних. Дітки активно брали участь в інтерактивних іграх та із захопленням приміряли спецзасоби поліціянтів , щоб помріяти та відчути себе справжніми поліцейськими! А дорослим патрульні пропонували одягти окуляри, які дають можливість відчути ілюзію та ефект стану алкогольного сп’яніння, щоб вони переконалися, що алкоголь і кермо — речі несумісні!

Євген Ковтун

Back to top button