У Хмельницькому поліція попереджає про «телефонних» шахраїв, які пропонують за гроші визволити рідних з полону

З початку війни на Хмельниччині оператори поліцейської служби «102» приймають в середньому до 800 дзвінків за добу. Останнім часом збільшилась кількість звернень,у яких люди повідомляють про підозрілі телефонні дзвінки. Невстановлені особи пропонують перерахувати гроші на потреби військовим та за визначену суму визволити рідних з полону.

Поліція неодноразово повідомляє, що з початку війни шахраї почали вигадувати нові схеми виманювання грошей, спекулюючи  на патріотизмі людей, які готові допомагати нашим армійцям та переселенцям. Зазвичай аферисти представляються волонтерами.

Завдяки профілактичній роботі, яку постійно проводить поліція, поки що на приманку дармоїдів мешканці Хмельницького не потрапляли. Люди перед тим, як перерахувати кошти, звертаються до поліції, щоб ретельно перевірити інформацію. А ось в інших населених пунктах області, правоохоронці вже реєструють  такі заяви від місцевих жителів, які через власну необачність та довіру, стали жертвами цинічних схем шахраїв.

Наразі правоохоронці просять хмельничан у жодному разі не піддаватися на такі хитрощі та не дозволяти себе ошукати. Водночас закликають фіксувати номер, з якого телефонують невстановлені особи з подібними пропозиціями, і повідомляти про спробу шахрайства на лінію «102».

Євген Ковтун 

Back to top button