У Хмельницькому політехнічному коледжі облаштували гуртожиток для студентів та викладачів з тимчасово окупованого Маріуполя

Сучасний ремонт, нові меблі, побутова техніка, душові та вбиральні. Так сьогодні виглядають кімнати в гуртожитку  Хмельницького політехнічного коледжу, які облаштували  для  студентіав та викладачів Маріуполського будівельного коледжу.  Під нові кімнати відвели  приміщення актової зали. Реконструкцію та капремонт  розпочали наприкінці минулого року. Усі роботи, враховуючи  сантехніку та побутову електротехніку,  обійшовся   майже в  мільйон гривень. Більша частина –  кошти швейцарського  благодійного фонду,  але так само суттєво допомогли  й випускники навчального закладу.  В гуртожитку 9 кімнат. Розраховані вони на 24 місця . Зараз нове житло обживають  16 студентів та 5 родин викладачів маріупольського навчального закладу.

« Вісім студентів з 16 – сироти. Вони  знаходяться на повному державному забезпеченні. Деякі  з них  півроку не навчалися, оскілки  силоміць були вивезені окупантами на територію так званої  днр. Там їх агітували, щоб вони залишалися, але діти заявили, що хочуть саме сюди, в Хмельницький. У більшості в Маріуполі, як і в мене, вже немає житла, російська армія  повністю зруйнувала й  студентський гуртожиток »,  –  каже директор Маріупольського будівельного коледжу Антон Білай. За його словами  студенти навчального закладу , які евакуювалися з Маріуполя, зараз розкидані по всьому світу. Багато хто живе в Європі, є  такі, що виїхали і в Японію, і в Австралію, і в США. Чимало студентів залишилося в Україні, але є й такі, що перебувають  на тимчасово окупованій території, проте дистанційно продовжують навчатися в коледжі, який переїхав у Хмельницький. До речі,  студентами    Маріупольського будівельного коледжу стали майже півсотні хмельничан.

За словами  заступника директора з навчальної роботи  Хмельницького політехнічного коледжу Дмитра Пижова, гуртожиток навчального закладу з початку війни   прихистив понад 4 тисячі переселенців. Після того, як розпочався навчальний рік, кімнати звільнили  для  своїх студентів, які активно долучилися до волонтерського руху. Адже з самого початку повномасштабного вторгнення на базі Хмельницького політехнічного коледжу Львівської політехніки  був створений штаб опору агресору. Першим фінансовим ресурсом були власні кошти викладачів, а волонтерами тут  стали усі: викладачі, студенти, їхні батьки, друзі та родичі.

Ольга Сєргєєва

Джерело -> https://proskurivplus.km.ua/novyny/u-hmelnyczkomu-politehnichnomu-koledzhi-oblashtuvaly-gurtozhytok-dlya-studentiv-ta-vykladachiv-z-tymchasovo-okupovanogo-mariupolya/

Back to top button