У Хмельницькому попи УПЦ (мп), які побили військового, втекли з собору

Бійка, яка сталася  в  Хмельницькому, в  Кафедральному соборі УПЦ(мп), спричинила  хвилю  обурення.  У відповідь на протиправні дії попів в рясі, які накинулися з кулаками  на українського захисника, заламували руки, копали ногами і  при цьому висловлювались  брутальними словами на адресу військового, люди вийшли під стіни культової споруди. Хмельничани  зі словами: «Геть московського попа», вимагають притягнути священників до кримінальної відповідальності. Водночас містяни засуджують прихожан цього собору, які під час бійки  спостерігали  за ганебними діями священників і  не стали на захист бійця, а лише споглядали за  агресивними діями  попів. Відео з інцидентом виклав у соцмережу депутат Хмельницької облради Віктор Бурлик. На кадрах дуже чітко видно  ганебну поведінку священників, якщо так  їх можна назвати після  того, що вони скоїли. Адже , коли військовий  почав задихатися від фізичного насильства і попросив відпустити його, священник, який душив військового, відповів, що йому все до одного місця.

Як стало відомо,  попи накинулись на  військовослужбовця Артура Ананьєва, який з початку повномасштабної війни пішов добровольцем на фронт в складі 19-го стрілецького батальйону. Там отримав контузію та черепно-мозкову травму. Поліця, яка  прибула  на виклик,  не з’ясувавши обставини, одразу затримали військового за ст.173 Кодексу України про адміністративні правопорушення, взявши до уваги маячню та відверту брехню  так званих  священників, які заявили, що до інциденту причетний  не військовий, а переодягнутий у військову форму провокатор.

“Мені гидко, що в моєму рідному місті МУСОРА кришують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи по ДержЗраді московських попів. Обличчя прихожан теж показане, всі … спостерігали як мордували військового, який захищав Україну та ризикував своїм життям”, – додав депутат у дописі.

На побиття військового миттєво відреагував міський голова Олександр Симчишин.

“Московська фсбешна агентура у вигляді УПЦ МП має бути заборонена у всій країні. Той антиукраїнський шабаш, який відбувається останніми днями в столиці й побиття військового у Хмельницькому мають стати залізобетонним аргументом для Верховної Ради, аби проголосувати за законопроект про заборону: раз і назавжди заборонити це фсбешне кубло. На позачерговій сесії ми припинимо користування усіма земельними ділянками на території громади. Ініціюємо також рішення обласної та районної рад”, – зазначив Симчишин у Telegram. Водночас міський голова заявив, що ті, хто бив військового Артура Ананьєва у Свято-Покровському кафедральному соборі УПЦ (МП)  мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, а патрульні, які склали протокол на військового – звільнені.

Тим часом  станом на 18.40   під стінами собору, в  якому священники мп  побили військового, вже зібралось сотні людей і  їх стає все більше. Вони  не лише стали на захист військового, а й вимагають аби ряжені в ряси попи вибачились перед бійцем. До людей вийшов владика Антоній, митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський. Він повідомив, що не знає, що трапилось, а відео він не бачив.  В цей час попи через чорний хід втекли з собору. Це ще більше обурило людей. Після словесних лозунгів    «Геть московського попа», «Слава Героям», вони почали заклики, аби віряни, які ще й досі цілують руки російським запроданцям в рясах,  переходити до Православної церкви України.

Як стало відемо, після оприлюдненого відео, поліція відкрили  відносно священників кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).

Євген Ковтун

Back to top button