У Хмельницькому — посланці Конгресу США

Хмельницький відвідала впливова американська делегація старших радників Конгресу США та впливових американських експертів на чолі з Германом Пірчнером (президент Американської ради зовнішньої політики, впливовий республіканський стратег, автор книги “Після Путіна” (2018).

Із членами делегації у Хмельницькій міській раді зустрівся заступник міського голови Микола Ваврищук. Про підсумки ознайомчої зустрічі посадовець повідомив на своїй Фейсбук-сторінці:

“Старші радники Конгресу мають глибокий фокус і політичний вплив, беруть участь у підготовці політики США стосовно України. Враховуючи війну і допомогу Сполучених Штатів, такі візити є дуже важливими. Мав змогу розповісти про те, як Хмельницький живе під час війни і, звичайно ж, подякувати за підтримку усім американцям, Уряду та Президенту. Окрема увага стосувалася проєктів, які можуть фінансуватися в Україні та безпосередньо в місті донорськими американськими організаціями”.

Нагадаємо, делегація старших радників Конгресу США та експертів завітала на Хмельниччину 26 січня. Офіційна зустріч відбулась у Хмельницькій ОВА, яку провів перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. У пресповідомленні йдеться, що учасники зустрічі обговорили питання щодо поточної ситуації в Хмельницькій області та можливості налагодження співпраці. Зокрема, представники американської делегації цікавилися питаннями залучення інвестицій в область, реалізацією проєктів підтримки регіону та її мешканців. В ході спілкування сторони діалогу висловили сподівання на подальшу підтримку та активну співпрацю, що дасть можливість захистити світ від російського терору.

Тетяна Руса

Back to top button