У Хмельницькому працівник військкомату попався на хабарі

За інформацією Нацполіції  Хмельницької області,  25-річний військовослужбовець одного з територіальних центрів комплектування області вимагав та отримав 1700 доларів США за непроходження військової служби призовником. Викрили офіцера слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області. Операція з його  затримання здійснювалась за оперативного супроводу ДКР СБУ та процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури Західного регіону.

За матеріалами справи  військовий запропонував доньці призовника посприяти, аби її батько, якому в липні цього року вручили повістку, був звільнений від проходження служби в ЗСУ. Свою послугу працівник військкомату  оцінив  у 1700 доларів США. В серпні за вирішення питання він отримав «аванс» в розмірі  1000 доларів США, а  на початку вересня,   під час передачі решти 700 доларів, його затримали правоохоронці.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті  передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри та обрання йому запобіжного заходу.

Євген Ковтун

Back to top button