У Хмельницькому працює 30 релокованих підприємств з постраждалих регіонів

За час повномасштабного вторгнення Росії, від 24 лютого, активними бойовими діями були охоплені дев’ять регіонів України. Це Київська, Чернігівська, Сумська, Харківська, Луганська, Донецька, Запорізька, Херсонська та Миколаївська області.Залишити ці території змушені були  не тільки мешканці, а й підприємства. Вони намагаються перемістити виробничі потужності у місця, де можна безпечно відновити роботу.

Привабливим регіоном у цьому плані є й Хмельниччина, зокрема й обласний центр. За сприяння і допомоги Хмельницької мерії до міста переїхало 30 підприємств з територій, які постраждали через війну.

 

Здебільшого, це виробництва з Донецької, Запорізької, Київської, Харківської та Чернігівської областей. Про це повідомила начальниця міського управління економіки Хмельницької міської ради Оксана Новодон.

За словами чиновниці, майже п’ятдесят підприємств України розглядали Хмельницький для переміщення своїх потужностей від початку повномасштабного вторгнення. Однак частина з них займалася нетиповою для Хмельницького діяльністю, зокрема, машинобудуванням та металообробкою, і потребувала великих площ для розміщення.

«Нашим завданням було запропонувати їм гарні логістичні варіанти, перевезення виробництва і розміщення виробництва, чим ми й займалися. У тому числі ми надавали консультативну допомогу в навчанні персоналу, і в переорієнтації логістичних ланцюгів експорту та імпорту сировини,  –  зауважила Оксана Новодон. – Зараз у Хмельницькому нашою допомогою скористалися майже 30 підприємств. Деякі з підприємств вже повернулися до місць свого розташування. І ми тому раді. Однак вони розглядають Хмельницький, як філіал, де можна розташувати своє виробництво, і працювати, орієнтуючись на західні ринки».

Загалом за рівнем підприємницької активності Хмельницька область наразі поступається лише Київщині та Львівщині. Про це повідомив голова Хмельницької ОВА  Сергій Гамалій.

Тетяна Руса.

Back to top button