У Хмельницькому продовжується курс на термомодернізацію: розпочався капремонт з утеплення інфекційної лікарні

Впровадження заходів з енергозбереження в школах, садочках та медзакладах у Хмельницькому успішно практикується з 2016 року. Курс на термомодернізацію бюджетних установ  продовжується й зараз. Це дає змогу  скоротити споживання енергоносіїв на рівні 15-40 відсотків і при цьому не лише   економити бюджетні кошти, а й забезпечити комфортні умови для навчання та виховання дітей, а також для хворих, які лікуються в стаціонарі.  Сьогодні, що надзвичайно важливо, це  ще й  економія енергоресурсів. Відтак цього року  на термомодернізацію і підвищення енергоефективності бюджетних установ  депутати  Хмельницької міськради виділили понад 200 мільйонів гривень.

Нині капремонт триває  з утепленням інфекційної лікарні. Роботи з оновлення покриття даху та ремонт техповерху в двох корпусах вже на стадії завершення. Водночас в корпусах лікувального закладу  замінюють вікна. За новими стандартами вони усі мають бути двокамерні. Вже розпочали утеплювати  й фасад.

Цього року в інфекційній лікарні  планують повністю термомодернізувати другий корпус, який є найбільшою будівлею закладу. Тут знаходяться два дитячі відділення, реанімація та адміністрація.

«На капітальний ремонт покрівлі з утепленням корпусів N1 i 2 передбачили 5,6 млн грн. На капітальний ремонт фасаду корпусу N2 (утеплення із заміною вікон та дверей) запланували майже 9 млн грн. Такі зміни  –  це комфорт пацієнтів, суттєва економія бюджетних коштів на споживанні енергоресурсів і можливість забезпечити роботу за найскладніших умов війни», – зазначив Олександр Симчишин. За словами міського голови, наступного року планують утеплити й інші корпуси  інфекційної лікарні.

Євген Ковтун

 

Back to top button