У Хмельницькому провели навчальний інтенсив для місцевого та релокованого бізнесу

Експорт для початківців”. Під такою назвою в Центрі підтримки інновацій та підприємництва iHUB відбувся дводенний інтенсивний навчальний курс для місцевого та релокованого бізнесу. Зокрема в ньому взяли участь а менеджери, керівники напрямків зовнішньо-економічної діяльності, власникіи компаній та ФОПи, які лише знайомляться з експортною діяльністю або мають незначний досвід у веденні експортних операцій.

Отримані базові знання допоможуть їм розширити ринки збуту, збільшити обсяги виробництва та підвищити якість продукції, а відтак мати розуміння того як налагоджувати системний експорт і будувати безпрограшні міжнародні стратегії. Все це є складовою успіху та сприяє зміцненню конкурентних позицій окремо взятого підприємства.

За словами заступника міського голови Миколи Ваврищука, в Хмельницькому діє велика кількість програм підтримки підприємництва і влада міста постійно реагує на загрози, які має бізнес. Відтак цей навчальний інтенсив є продовженням низки заходів, які міська влада проводить спільно з представниками бізнесу Хмельницької громади від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«Міська влада завжди тісно співпрацює з бізнесом. Розуміємо, що сьогодні, як ніколи, потрібно підтримувати бізнес і сьогодні дуже важливо щоб він розвивався. Експорт – це розвиток. Він дасть додаткові можливості, потужності, реалізацію товарів і послуг, які пропонують підприємства, і це допоможе збільшити кількість робочих місць, підвищити рівень сплати податків, це буде рухати економіку вперед. В експорті дуже важливим є надходження валюти і не лише для громади, а й загалом для економіки України, тому що, експортуючи, назад надходить валюта. Для держави сьогодні це вкрай необхідно, щоб валюта заходила в Україну», – зазначив посадовець.

Наразі долучитися до інтенсиву мали можливість й потенційні експортери, що працюють у Хмельницькій міській територіальній громаді та прагнуть виходити на нові зовнішні ринки.

Захід був реалізований управлінням економіки Хмельницької міськради. За підсумками навчання учасники отримають відповідні сертифікати.

 Євген Ковтун

Back to top button