У Хмельницькому рідні загиблих героїв отримали державні нагороди

Відповідно до указу Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, вірність військовій Присязі, посмертно орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджено Василя Гав’юка, Володимира Голоту, Григорія Кучера й Олега Волеводцова. Високі державні відзнаки мужності й відваги вручив рідним загиблих військовослужбовців начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

Нагадаємо, Василь Гав’юк до війни працював у житлово-комунальному господарстві нашого міста, де й отримав повістку. Загинув 5 травня 2023 року на Бахмутському напрямку, виконуючи бойове завдання.

Старший сержант Володимир Голота з початку повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт. Служив у 79-й окремій десантно-штурмовій бригаді, у складі якої брав участь у боях на Донецькому напрямку. Загинув 29 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання під Мар’їнкою.

45-річний Григорій Кучер загинув 10 березня 2023 року біля Бахмута Донецької області. Чоловік був родом із села Грим’ячка, що на Віньковеччині. До повномасштабної війни працював будівельником.

Олег Волеводцов народився і жив у селі Богданівці. Його мобілізували 27 лютого 2023 року. Чоловік проходив військове навчання в Естонії. Загинув 1 червня 2023 року поблизу населеного пункту Спірне, що на Бахмутському напрямку. У нього залишилися донька, брат і сестра.

Кожен із полеглих героїв щиро та віддано виконував свій конституційний обов’язок, зробив усе, аби спинити навалу ворога, звільнити Україну від окупантів, віддавши за неї найдорожче — життя.

Back to top button