У Хмельницькому роботу ясельних груп у дитсадках тимчасово поставили на паузу

До першовересневого відкриття у громаді готують не лише навчальні заклади, а й дошкільні, з яких на сьогодні 14чергових ДНЗ працюють в очному форматі і  мають надійні укриття. Ці садочки  відкриті для малюків тих батьків, які офіційно працевлаштовані, насамперед, для працівників критичної інфраструктури. Решта ДНЗ, а їх понад сорок, поки що на паузі у зв’язку із  воєнним станом. Проте батьки сподіваються, що садочки відновлять роботу і активно реєструють дітей в електронній черзі департаменту освіти та науки міської ради  на прийом до ДНЗ, зокрема. з півторарічного віку.

Чи відкриють у новому  сезоні дошкільні групи для «ясельників»? Адже це нововведення минулого року позитивно оцінили батьки, для яких така освітня послуга була актуальною.

Нагадаємо, торік у 5 дитсадках Хмельницького відкрили групи для  малюків від півтора року. Для найменших обладнали  приміщення, придбали відповідні меблі, інвентар, іграшки, розробили окреме меню, нагляд за малюками здійснювали дві нянечки й вихователь. Чи працюватимуть такі групи тепер, в умовах воєнного стану? За словами в. о.  директора департаменту освіти й науки міськради Ольги Кшановської, наразі цю ситуацію аналізують, враховуючи і потреби, і ризики.Втім, батьківський запит на ясельні групи для  малюків є,  електронна черга працює.

«Складно  поки що стверджувати, чи працюватимуть групи для півторарічних. Ми плануємо, але як буде…Тут не знаємо, що зі старшими робити. Минулого року такі групи працювали в 5 садочках. Але поки що департамент не отримав рекомендацій щодо їх відкриття»,  –   пояснила посадовиця.

Питання тимчасово поставили на паузу, але запис  в електронній черзі відкритий. Нагадаємо, минулого року реєстрація півторарічних малюків до садочків стартувала з 5 серпня. Групи для найменших в 5 закладах дошкільної освіти міста працювали в дитсадках  №6 “Колобок”, №11 “Золота рибка”, №40 “Сонечко”, №45 “Ялинка”, №49 “Дюймовочка”.

Вікторія Катрич.

 

 

Back to top button