У Хмельницькому ще одна амбулаторія сімейної медицини має свою лабораторію

У мікрорайоні Лезневе амбулаторія сімейної медицини була відкрита ще в  2001 році. І хоча село на той час вже давно було приєднане до Хмельницького,  вона мало чим відрізнялася від звичайного сільського фельдшерського пункту. Відтак тамтешні мешканці зверталися за меддопомогою  в заклад  вкрай рідко. Здебільшого, то були літні люди, які приходили зміряти тиск.

Сьогодні амбулаторія входить до складу Хмельницького міського центру ПМСД №2  і обслуговує 5 тисяч мешканців мікрорайону.

Нещодавно тут завершили ремонтні роботи, облаштували кабінети новими меблями, закупили  необхідну техніку та  медичне обладнання, яке спроможне досліджувати аналізи. Досі тут здійснювали лише забір  аналізів у визначений час і відвозили їх в інші лабораторії міста. Все це обійшлося бюджету тергромади  майже у  415 тисяч гривень.

«За попередні кілька років ми оновили 30 амбулаторій громади, далі плануємо відкривати нові та осучаснювати заклади вторинного рівня надання допомоги”, – написав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Євген Ковтун

Back to top button