У Хмельницькому спеціалісти Israel Trauma Coalition навчали поліцейських особливостям спілкування з військовими, які пережили травматичний досвід

Триденний тренінг для поліцейських відбувся в рамках проєкту психологічної підтримки “Ти як?”, створеного за ініціативою першої леді Олени Зеленської. У ньому взяли участь працівники поліції, які одними з перших прибувають на місця надзвичайних подій і значну частину робочого часу проводять у безпосередньому контакті з громадянами.

Israel Trauma Coalition (ITC) — організація в Ізраїлі, яка має багаторічний досвід у розробці та впровадженні безперервної допомоги в психосоціальній підтримці, у зміцненні стійкості громади та забезпеченні всебічної готовності до надзвичайних ситуацій. Навчання для поліцейських Хмельниччини стали одним з перших кроків практичної реалізації меморандуму про співпрацю, підписаного між МВС України та Коаліцією.

Упродовж тренінгу правоохоронці навчалися грамотно надавати первинну психологічну підтримку населенню під час кризової ситуації, опановували навички психологічної самодопомоги. Одним з найважливіших моментів навчання стала тема, присвячена вмінню правильно спілкуватися з ветеранами, які мають травматичний досвід.

Як розповів тренер проєкту і колишній ізраїльський військовий Борис Сігал, дуже важливо навчитися у будь-якій ситуації вести діалог з ветеранами так, щоб одним необережним словом не викликати у них флешбек з непередбачуваним розвитком подій та повернення до пережитої травматичної ситуації.

Наталія Волинець, доктор психологічних наук, яка також є тренеркою Israel Trauma Coalition, поділилася з поліцейськими перевіреними на власній практиці дієвими техніками кризової допомоги, які варто використовувати при роботі з населенням, постраждалим під час війни.

Back to top button