У Хмельницькому стартують курси для школярів: навчатимуть надавати домедичну допомогу та правил поведінки під час надзвичайних ситуацій

 

Реалії війни  вимагають не лише від дорослих, а й від дітей нових навичок і необхідних умінь, щоб  правильно діяти  в умовах надзвичайних ситуацій, обстрілів, бомбардування та вміти надати  домедичну допомогу.З цією метою 21 липня для дітей віком 12-15 років розпочинається  навчання на спеціальних курсах, які отримали назву  «Байрактар» за аналогією до  популярного озброєння. Триватимуть вони   тиждень з  10-ої  до 13-ої  години. За цей час школярів вчитимуть   надавати домедичну допомогу, азам  саморегуляції, також старшокласникам проведуть курс з мінно-вибухової безпеки та ознайомлять з роботою кінологів.Також навчання з основ поведінки під час воєнного стану   продовжиться  з початку нового навчального року. Для цього у МОНУ і МВСУ розробляють спільний проєкт “Безпечне освітнє середовище в умовах війни”. У його рамках внесені зміни до навчальної програми та запроваджуться нові дисципліни. МВС планує створити мобільний додаток для школярів. Вінбуде присвячений правилам поводження у надзвичайних ситуаціях. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

– Ми плануємо говорити і про розмінування, ми плануємо створення відповідних мобільних додатків, де кожен школяр зможе знайти інформацію, як поводити себе в тих чи інших надзвичайних ситуаціях – сказав Євгеній Єнін.

Планують внести зміни у зміст навчальних програм для 6-11 класів. До предмета «Захист України» додадуть окремий блок, що стосуватиметься протимінної діяльності. На уроках діти вивчатимуть, як поводитися у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, повідомили в обласному департаменті освіти науки, молоді та спорту.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення в Україні в результаті обстрілів та бомбувань загинуло понад 400 українських дітей, понад 600 отримали поранення різного ступеню важкості.

Вікторія Катрич

Back to top button