У Хмельницькому створили нове комунальне підприємство

У Хмельницькій тергромаді  на одне комунальне підприємство стало більше. Втім ні прибутків, ні збитку воно не матиме, оскільки мета його створення  абсолютно інша – підготовка резерву для української армії  через сучасну українську школу.  Наразі вже у своїй назві «Навчально-тренувальний центр Хмельницької тергромади» йдеться про тренування, але не спортивні. Тут створюється  своєрідна база,  де навчатимуть тактичній медицині, надавати першу долікарську допомогу, основам інженерних та вибухонебезпечних робіт, а також поводження зі зброєю. Великий акцент центр робитиме для формування навичок  та дієвої початкової  військової підготовки  в допризовної молоді, яка  вивчає і  в школі, і в коледжах  предмет «Захист Вітчизни».

« Центр найближчим часом розпочне працювати. Буде мати свій відповідний штат, вже має свій відповідний статут. Завданням цього тренувального центру буде надання постійної методичної допомоги вчителям уроку захисту вітчизни. Ми плануємо придбати для усіх наших шкіл навчальне обладнання: муляжі автоматів, пістолетів, навчальні стенди, інженерне обладнання». –  зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Навчання у центрі проводитимуть й для бійців добровольчих формувань і навіть цивільних, які матимуть таке бажання.

«Впевнені, що це дуже потрібна річ. Ми розуміємо, що нині ситуація така, коли кожен старшокласник має вміти користуватися зброєю і надавати медичну допомогу. Кожен чоловік, кожна жінка теж мають мати навики із цивільного захисту, наданні домедичної допомоги ну і по решті військових питань. Саме тому вирішили створити такий центр», –  підсумував міський голова.

Зазначимо, що «Навчально-тренувальний центр Хмельницької тергромади» –   перше комунальне підприємство такого спрямування.

Євген Ковтун

Back to top button