У Хмельницькому триває загальнонародний збір “1000 дронів-камікадзе”: кошти на першу сотню безпілотників вже зібрали

10 травня Хмельницька міська рада спільно з БФ «Волонтери Поділля» оголосили загальнонародний збір на1000 ударних дронів-камікадзе, які в сучасних умовах ведення бойових дій дуже необхідні ЗСУ для знищення російських терористів.

Благодійний проєкт «1000 дронів», приурочений до Дня Героїв, відразу став масовим: на дрони хмельничани донатять і в ході десятків благодійних культурно-мистецьких акцій, і на дитячих ярмарках в усіх закладах освіти громади, в музичних школах, на спортивних заходах, наймасовішими серед яких стали футбольні турніри та велопробіг. Активно підключились до збору коштів доброчинці з-за кордону.

Нещодавно волонтери оголосили перші результати акції. «Цього тижня завдяки усім, хто донатив на рахунок благодійного фонду «Волонтери Поділля», нам вдалося перетнути першу позначку в одну сотню дронів і одразу замовити їх. Після прибуття ми їх передамо у різні бойові підрозділи, які вже з нетерпінням чекають, аби застосовувати по ворогу», повідомив на сторінці благодійного фонду волонтер Віталій Підгайчук.

«1000 дронів» уже не перший збір на безпілотники. «Волонтери Поділля» кілька місяців тому запустили пілотний проєкт на збір дронів-камікадзе, і вже навесні мали повні кіти готових дронів. «Військові вже розробили для них відповідні пристрої та боєприпаси. Проте ми розуміємо, що одиничні екземпляри нічого не змінять на фронті, тому й оголосили великий збір на 1000 дронів-камікадзе, що наближатимуть нашу велику перемогу» , наголошують волонтери.

Днями волонтери опублікували на своїй фейсбук-сторінці відео роботи бойових дронів у Бахмуті. У кадрі фахова та ефективна робота Сил Спеціальних Операцій ЗСУ, з котрими «Волонтери Поділля» пліч-о-пліч співпрацюють з початку повномасштабного вторгнення. «Незважаючи на авіаційні удари, мінометні, артилерійські обстріли, роботу БПЛА та потужних комплексів РЕП, російські терористи безсилі проти наших шалених дронів, котрі виконують свою роботу», йдеться у коментарі до відео.

Ми всі очікуємо контрнаступу і нашої перемоги. І молимося за наших відважних і професійних захисників. Втім, співпереживання замало, тому волонтери звертаються до всіх небайдужих і далі донатити на нашу армію дронів, яка вже стала карою з неба для рашистів на позиціях.

Тетяна Слободянюк.

 

 

 

 

 

Back to top button