У Хмельницькому в амбулаторіях сімейної медицини облаштовують укриття

Обов’язковою умовою безпеки людей з початку повномасштабної війни стали укриття, де перебувають люди  під час повітряної тривоги. Втім, ще можна спостерігати картину, коли  відвідувачі або супермаркету, чи  різних установ, а також і медзакладів, перечікують тривогу надворі, хоч і усвідомлюють, що піддають себе небезпеці. І навіть коли в приміщенні є укриття, не всі вони належно обладнані, тому перебувати там тривалий час хочуть не всі.

В амбулаторії сімейної медицини  КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2», яка знаходиться на вулиці Шухевича, нещодавно облаштували  тимчасове укриття, де перебувати не лише безпечно, а й комфортно. Особливо це важливо, коли йдеться про відвідувачів медичного закладу, які мають проблеми зі здоров’ям. Тут зробили вентиляцію, освітлення, внутрішнє оздоблення, дренажну систему, забезпечили додатковими джерелами освітлення (ліхтариками), необхідними меблями (кушетками, столами, стільцями), технічною та питною водою, а також є й аварійні виходи. До ладу доведено площу розміром у 273 кв. м (8 приміщень). Загальна вартість робіт становить майже  900 тисяч гривень. Про це розповіла директорка КП «Хмельницький міський центр первинної медико-санітарної допомоги №2» Людмила Головко. За її словами, зараз  тривають роботи з облаштування такого ж укриття в амбулаторії на вулиці Зарічанській. В приміщенні також зроблять потужну систему вентиляції, освітлення, частковий дренаж, внутрішню гідроізоляцію та інші необхідні роботи. На це заплановано спрямувати  1,8 млн грн. Окрім цього, заплановано також забезпечити ці приміщення інтернет-зв’язком.

« Тимчасові укриття можуть використовувати мешканці прилеглих будинків та усі бажаючі, яких сигнал повітряної тривоги захопив посеред вулиці. Закликаємо усіх не нехтувати сигналами повітряної тривоги та спускатися до найближчих укриттів»,  –  наголосила Людмила Головко.

Також у найближчих планах спільне з КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» і міської влади  облаштування тимчасового укриття в амбулаторії на вулиці Подільській.

Вікторія Катрич.

 

 

Back to top button