У Хмельницькому відкрилась реєстрація на безкоштовні курси з вивчення української мови

У Хмельницькому оголосили  реєстрація на V сесію безкоштовних онлайн-курсів з вивчення української мови. Організатор курсів  – кКомунальна установа Хмельницької міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників».

«Ми отримуємо повідомлення від бажаючих вивчати українську мову, тому прийняли рішення провести уже вп’яте навчання. Також оновлюємо навчальну програму. Хочемо зробити її більш цікавою та корисною, відповідно збільшиться і кількість занять. Маємо гарний зворотний зв’язок від наших учнів, які брали участь у попередніх етапах навчання», – розповіла директор КУ «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Оксана Ратушняк.

Навчання буде проходити дистанційно.  Занятті розпочнуться орієнтовно  в  першій декаді лютого 2023 року.

Нагадаємо, з самого початку, відколи Хмельницька громада  почала приймати українців з тих міст, де тривають бойові дії,   місто  започаткували курси з вивчення української мови.

Попервах бажаючих вчити українську мову серед переселенців було не так вже й багато  і це зрозуміло, адже  був потрібен час, щоб адаптуватися до нових умов життя  на новому  місці та оговтатись від пережитого. З часом на курси почали записуватися люди навіть сім’ями і торік  за парти сіли вже понад 1 300 дорослих переселенців, які  вимушено покинули своє житло через бойові дії і тимчасово проживають у Хмельницькому.  Вони були  різні і за віком, і за  професіями, і з різним рівнем освіти. але мали спільну ціль –  розмовляти рідною мовою.

В червні торік після завершення навчання, курсанти отримали відповідні сертифікати, а після невеликої перерви, набір до нових груп для  вивчення української мови, розпочався  знову.

Ольга Сєргєєва

Back to top button