У Хмельницькому відкриють Центр комплексної підтримки переселенців «ЯМаріуполь»

Маріуполь – одне з  найкращих міст України. Таким воно було до повномасштабного вторгнення. Сьогодні міста практично немає. Російські загарбники  перетворили  його на руїни. Кремлівська орда «спасітєлєй»  знищили тут абсолютно все. За три місяці війни  в Маріуполі загинуло  щонайменше 22 тисячі мирних громадян. Водночас з  міста рашисти депортували майже  96 тисяч  маріупольців, яких  утримували на території Росії у спеціальних таборах. Розвідка Великої Британії нарахувала 66 таких таборів.

За останній місяць окупанти поховали у братських могилах щонайменше  16 исяч місцевих мешканців, а у моргах міста досі залишаються тисячі тіл.  Окупаційний режим скоротив  гуманітарну допомогу в місті. Щоб отримати питну воду,  люди записуються у чергу на два дні вперед. Умісті почалася епідемія. Водночас сотні тисяч  маріупольців сьогодні є біженцями. Майже п‘ять тисяч  мешканців цього міста  прийняв Хмельницький.

Відтак  в місті незабаром відкриють Центр комплексної підтримки переселенців «ЯМаріуполь», які вже є у кількох містах України. У центрі можна   отримати допомогу – від гуманітарної підтримки до консультації психолога.  Про це домовилися очільники міст Вадим Бойченко та Олександр Симчишин. Символічно, що новий центр підтримки та допомоги маріупольців  буде  на вулиці Героїв Маріуполя.

Дякую моєму другу Олександру Симчишину за таку підтримку та готовність швидко приймати рішення націлені на допомогу жителям Маріуполя, які вимушено покинули свій рідний дім”, – розповів мер Маріуполя  Вадим Бойченко.

Ольга Сєргєєва

Back to top button