У Хмельницькому відновлять штрафи за безквитковий проїзд у громадському транспорті

З 15 липня  КП «Електротранс»  запроваджує штрафи для пасажирів, які свідомо не сплачують за проїзд.  Причому сума стягнення  за безквитковий проїзд збільшиться. Відтак «зайцям» доведеться заплатити штраф у розмірі   не в розмірі 240 гривень,  як було раніше,  а 280 гривень.  За словами заступник міського голови Микола Ваврищук, це пов’язано з підвищенням вартості проїзду в  громадському транспорті. Штрафуватимуть  безбілетників контролери.

« Ми постійно здійснюємо моніторинг щодо пасажиропотоків  та аналізуємо  як змінюється виручка  КП «Електротранс» за надані послуги  кожного дня. Бачимо, що велика кількість людей користується громадським комунальним транспортом, не сплачуючи за проїзд. Коли контролер підходить до таких пасажирів, то вони намагаються виправдатись, мовляв, або не встигли купити квиток, або кажуть, що зараз розрахуються. Саме тому ми запроваджуємо штрафи і це абсолютно нормально»,  –  зазначив посадовець.

Нагадаємо, з початком повномасштабного вторгнення в  комунальному громадському транспорті  дозволено розраховуватись за проїзд не лише електронним квитком та банківською карткою, яку так само як е-квток потрібно провалідувати , а й готівкою. Придбати квиток можна  у водія.  Його вартість з 1 липня зросла. У тролейбусах  за  наявності електронного квитка проїзд коштує 6 гривень. Розрахунок готівкою  –  7 гривень.

Євген Ковтун

Back to top button